iPhone за 200 доларів? Apple може вбити дешеві Android-смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька тижнів тому AppleInsider.ru серед перших, що ціна iPhone SE 2022 може скласти рекордно низькі 299 доларів. Тобто якщо інформація підтвердиться, вийде, що новинка подешевшає майже на третину в порівнянні з моделлю попереднього покоління. Звучить непогано, враховуючи, що залізо iPhone SE 3-го покоління має бути флагманським — зовсім як iPhone 13. Однак, як з’ясувалося, це не єдина хороша новина, тому що Apple має ще один козир у рукаві, який дозволить на голову розбити ринок дешевих Android-смартфонів.

Суть цього плану полягає не тільки і не стільки в тому, щоб здешевити iPhone SE 3 в порівнянні з iPhone SE 2, а в тому, щоб залишити iPhone SE 2 у продажу та зробити його дешевшим. Наскільки запитаєте? Зважаючи на те, на ті ж 30%. Таким чином, роздрібна ціна iPhone SE 2020-го модельного року складе 199 доларів за версію в базовій конфігурації.

Який iPhone купити в 2022

Може здатись, що iPhone SE 2 вже нікому не потрібен. Багато хто з самого початку говорив, що це в принципі мертвонароджений продукт, тому що навряд чи може бути цікавий широкій аудиторії через застарілий дизайн, великі рамки зверху і знизу і слабку автономність. Але за 200 доларів це буде справжній подарунок. На це є кілька причин:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE 3, iPad Air 5 і ще дещо: що Apple представить навесні 2022

  • По-перше, найдешевші (я маю на увазі хоч скільки-небудь осудні за характеристиками) Android-смартфони коштують мінімум 150-160 доларів. Це Redmi 10 таTCL 30SE . Але де вони та де iPhone.
  • По-друге, iPhone SE 2 оснащується флагманським залізом 2019 року. Так, цього року процесору A13 Bionic, що лежить в його основі, виповниться вже три роки, але це все-таки флагманський процесор з високою потужністю та сучасним техпроцесом.
  • По-третє, iPhone SE 2 має топову камеру. 
  • Ну, і, по-четверте, iPhone SE 2 буде підтримуватися ще кілька років, отримуючи оновлення прямо в день їх виходу, тоді як бюджетникам на зразок Redmi 10 і TCL 30SE навряд чи світить навіть Android 12.

Чи варто купувати iPhone SE 2020

Звичайно, в таких умовах виробникам Android-смартфонів буде дуже важко конкурувати з Apple. Їм банально нічого запропонувати споживачеві, адже вони свої флагмани зливають вже на другому-третьому році, забуваючи про їх оновлення та програмне вдосконалення, не кажучи вже про залозу, яке припиняє використовуватися вже через рік.

Apple ж у цій ситуації виглядає як далекоглядніший стратег, який інвестує у своє майбутнє, і замість того, щоб випускати слабші процесори для своїх недорогих пристроїв, використовує флагманські чіпи минулих поколінь. За рахунок цього вона заощаджує істотні гроші на виробництві, а заразом обходить своїх конкурентів.

Безперечно, вартість виробництва iPhone SE 2020 на дату початку його випуску була досить високою. Якщо пам’ятаєте, Apple лише на компоненти, з яких складається смартфон, витрачала більше 200 доларів . Тому складно собі уявити, що компанія продаватиме його за 199. Адже, якщо врахувати поточні витрати на смартфон, виходить, що в Купертіному або не зароблятимуть на ньому нічого, або навіть втрачатимуть.

Але Apple це очевидно влаштовує. Її мета полягає в тому, щоб заробити на iPhone SE 2. Адже заробити вона зможе на інших смартфонах. Флагмани добре продаються та приносять компанії гроші. А такі апарати, як SE 2, потрібні для завоювання ринку та підвищення лояльності споживача за рахунок низьких цін. Зрештою, продає ж Samsung свої A52 собі на збиток або майже в нуль. То чому Apple не може зробити того ж?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.