Apple сильно ускладнила життя всім розробникам додатків для iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple завжди намагається мотивувати всіх використовувати її найновіші смартфони, планшети, комп’ютери і вже тим більше програмне забезпечення. Якщо власник iPhone оновився до нової версії iOS, то встановити стару він вже ніколи не зможе, оскільки «яблучна» корпорація не дозволяє цього робити. Точно такий же підхід примусу вона використовує і для всіх розробників, яких днями зобов’язали адаптувати всі свої програми та ігри під екран iPhone X.

Видання 9to5Mac пише, що творці програмного забезпечення для iOS отримали електронні листи від Apple, в яких йдеться про те, що абсолютно всі нові програми та ігри з 1 квітня 2018 року мають мати підтримку смартфона iPhone X, тобто вони повинні бути в повній мірі сумісні з його екраном, сканером обличчя Face ID і іншими особливостями.

Поки що нововведення зачіпають тільки нові додатки, тобто якщо якийсь розробник захоче створити і викласти в App Store якусь гру або програму, вона повинна в обов’язковому порядку бути повністю сумісною з iPhone X. Це позитивно позначиться на власниках нового флагмана Apple, оскільки вони отримають сумісний ПО, однак розробникам це сильно ускладнює життя, оскільки тепер кожному з них доведеться створювати додатки з прицілом на витягнутий екран кращого смартфона «яблучної» корпорації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також всі нові програми, що додаються в App Store з квітня 2018 року, повинні обов’язково розроблятися для операційної системи iOS 11, тобто з використанням її фірмових спеціальних SDK. Це потрібно для того, щоб розробникам доводилося застосовувати найновітніші технології та рішення, спрямовані на підвищення швидкодії і реалізацію нових можливостей.

Коли Apple почне видаляти з App Store програми, які не оптимізовані під екран iPhone X, поки що невідомо, проте це абсолютно точно станеться не раніше 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.