Як зрозуміти, що за вашим смартфоном стежать

Експерт розповів про ознаки, за якими можна зрозуміти, що за вашим смартфоном стежать.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпростішими ознаками є перегрів смартфона у стані спокою, раптова та нерівномірна розрядка батареї. Крім цього, ознакою стеження можуть бути раптові зависання, причина яких є незрозумілою. При цьому експерт зазначив, що не можна таку поведінку сприймати виключно як злом.

Також про стеження можуть свідчити вимоги додатками доступу до пристрою, які їм не потрібні для виконання завдань. Якщо програми вимагають доступу до камери, мікрофона, даних, що зберігаються на смартфоні, це також має насторожити.

Небезпечно і коли програми використовують геолокацію. Вони можуть вимагати доступу або підключатися не тільки до GPS, але і контролювати стільникові дані та підключення до різних сайтів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Подібні дозволи відкривають за допомогою автоматизованого рішення доступ до ваших персональних даних, які можуть агрегуватись у базах. Подальша доля таких даних може бути дуже різноманітною», – зазначив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.