Експерт назвав 10 причин відмовитися від покупки Samsung Galaxy S21 FE

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час огляду у випуску на каналі «Чесний блог» ведучий окреслив 10 основних недоліків Galaxy S21 FE.

Експерт каналу «Чесний блог» пояснив, чому брати Samsung Galaxy S21 FE у 2022 році не варто. Усього виявилося 10 пунктів.

  1. Пластиковий корпус . Незважаючи на те, що Galaxy S21 FE вважається флагманом, матеріал задньої кришки у нього – пластик. Через це смартфон без чохла носити не вийде: на панелі швидко з’являться потертості та подряпини.
  1. Екран . На жаль, у дисплея S21 FE сильно помітне мерехтіння (ШІМ) при зниженій яскравості. Також на екран не наклеєна плівка, а в інших моделей, навіть у Galaxy S21 Ultra, вона є.
  1. 6 ГБ оперативної пам’яті у найдешевшої версії . За подібну вартість (приблизно 25 тисяч гривень) можна придбати інший Android-смартфон із ОЗП обсягом 8 ГБ. Що ж до внутрішньої пам’яті, вона у S21 FE становить 128 ГБ чи 256 ГБ, причому розширити її з допомогою карти пам’яті не можна.

Сьогодні 6 ГБ оперативної пам’яті ще вистачить може, а через два-три роки – вже немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Немає підтримки Wi-Fi 6, немає роз’єму mini-jack (3,5 мм) для навушників, відсутність ІЧ-порту, а також застаріла версія Bluetooth – 5.0, плоский екран . Це обмежує можливості користувача. До того ж інші Android-смартфони преміум-класу мають похилі (закруглені) краї.
  1. Продуктивність . Хоча оснащений флагман топовим процесором Snapdragon 888, в тестах Antutu пристрій отримує лише 684 тисяч балів з нагріванням до 38 градусів і 690 тисяч балів з нагріванням до 35 градусів. В інших флагманів подібного рівня виходить 750-800 тисяч балів у даному бенчмарку.

При цьому в іграх смартфон обмежує частоту кадрів. Наприклад, Genshin Impact йде лише з 25 к/с. Найімовірніше, це робиться для того, щоб апарат не нагрівався в процесі гри.

Крім того, плавність роботи системи загалом залишає бажати кращого, додає експерт.

  1. Не флагманський смартфон. Він зовсім не може скласти конкуренцію Pixel, OnePlus, iPhone.
  1. Розблокування смартфона . Сканер відбитка та розблокування облич у S21 FE працює повільніше, ніж на інших флагманах.
  1. Камера . Знімати в 4К 60 к/с здатний Samsung лише на основний та передній модуль камери. Інші об’єктиви – ширококутний, телевізор – дозволяють записувати відео лише в 4К 30 к/с.

Триразовий зум працює тут також дуже дивно. При фотографуванні пейзажів вдень, увечері та вночі об’єкти видно чітко, але при зйомці людини в портретному режимі деталізація стає поганою – гіршою, ніж у S21 Ultra.

При цьому Google Камера для покращення якості знімків працюватиме з різними помилками, тобто користуватися цією програмою неможливо. Натомість на S21 Ultra таких проблем немає.

  1. Акумулятор та заряджання . Час заряджання S21 FE до 100 відсотків становить більше години. Що ж до батареї, то її обсяг становить 4500 мА*год, а через процесор Snapdragon 888 витрачається заряд досить швидко (в середньому вистачає його на 4 години роботи екрану).
  1. Відсутність деяких параметрів у встановленій операційній системі . Наприклад, не можна увімкнути індикатор швидкості мережі, змінити розмір іконок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.