Правила, яких слід дотримуватись при використанні смартфона з операційною системою Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система Android дуже проста та практична у використанні, на її основі працює багато пристроїв, одним з таких є мобільний телефон. Щороку компанія-виробник надає нові можливості Android, тим самим підганяючи виробників смартфонів модернізувати свої пристрої, щоб ті могли працювати з операційною системою без ускладнень.

Ця стаття присвячена тому, яких правил слід дотримуватися, користуючись мобільним телефоном, який працює на основі операційної системи Android, щоб смартфон прослужив набагато довше своєму власнику.

  • Перезавантажуйте пристрій хоча б один раз на тиждень.
  • Іноді дозволяти телефону повністю вичерпувати заряд батареї, тобто повністю розрядитися і вимкнутись, щоб спеціальний додаток зміг рахувати дані роботи акумулятора.
  • Якщо мобільний телефон почав нагріватися під час роботи деяких програм, слід залишити його у стані спокою, доки не охолоне, а потім перезавантажте пристрій. Забороняється вмикати телефон в електромережу (заряджати), якщо він ще не охолоне – це може згубно позначитися на роботі батареї.
  • Сама система Android надсилає повідомлення про те, що в тій чи іншій програмі доступне оновлення, тому слід їх завантажувати, щоб телефон не почав «гальмувати» в роботі з ними.
  • Не забувайте очищати кеш на своєму пристрої, адже накопичення його шкодить діяльності гаджета, для цього можна використовувати спеціальні програми, які очищають його автоматично.
  • Періодично перейдіть до Меню телефону та видаляйте програми, які не користуються, адже вони лише займають пам’ять на пристрої.
  • Аналогічні дії слід провести з файлами та інформацією, що не актуальна для користувача, це можуть бути фото, відео, музика, SMS, також необхідно видаляти неактуальні діалоги в месенджерах: WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Snapchat, Viber та інші.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть відповідальним користувачам мобільних телефонів продовжити на довгий час роботу своїх пристроїв, адже краще запобігти поломці смартфона, ніж купувати новий, тим більше якщо його функціонал власника повністю влаштовує.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОitech.co.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.