Apple визнала «старим» одразу чотири пристрої. Позбавтеся їх якнайшвидше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple занесла iPhone 6 Plus до списку вінтажних пристроїв. Він більше не отримуватиме оновлень прошивки (хіба що в критично екстрених випадках), а авторизовані сервісні центри відмовлятимуть у його ремонті навіть за гроші, оскільки виробник перестане постачати їм необхідні для цього запчастини.

iPhone 6 Plus був випущений у 2014 році разом з iPhone 6. Молодша модель поки не визнана вінтажною, це станеться лише через два роки. Справа в тому, що Apple перевипустила iPhone 6 в 2017 році як експеримент, щоб підвищити продажі за рахунок недорогої моделі, і торгувала ним до вересня 2018 року. iPhone 6 Plus залишався актуальним флагманом лише до осені 2015 року, коли його замінила модель iPhone 6s Plus. Повноцінна підтримка iPhone 6 та 6 Plus була припинена у 2019 році. Ці смартфони не отримали iOS 13 та всі подальші великі оновлення операційної системи.

Apple також визнала застарілим iPad четвертого покоління. Цей планшет був випущений у 2012 році та став першим гаджетом Apple з роз’ємом Lightning. У нього були й інші переваги порівняно з попередньою моделлю: наприклад, продуктивність процесора збільшилася вдвічі, а продуктивність відеочіпа втричі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім iPhone 6 Plus та iPad четвертого покоління офіційно застарілими стали комп’ютери Mac mini, випущені в середині 2010 та наприкінці 2012 років. На їх ремонт у авторизованих сервісних центрах також можна більше не розраховувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.