Презентовані Nokia G21 та G11: характеристики та термін появи в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія HMD Global провела презентацію нових смартфонів G-лінійки Nokia. Церемонія офіційної вистави відбулася вчора. Назви виведених ринку пристроїв — G11 і G21.

Представники бренду акцентували увагу громадськості на трьох особливостях гаджетів: удвічі більшій кількості апдейтів у порівнянні з конкурентами, надпотужній батареї та режимі економії енергії під назвою Super Battery Saver.

За словами гендиректора HMD Global Флоріана Зайхе, очолювана ним компанія продовжить і надалі насичувати ринок «високотехнологічними, безпечними та конкурентоспроможними пристроями за доступними цінами».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Топ-менеджер конкретизував інформацію про оновлення: за його словами, йдеться про більшу кількість налаштувань протягом 3 років, а не про тривалість розсилки апдейтів (тобто очікувати на збільшення терміну підтримки, наприклад, до 5 років, користувачам не варто).

Обидві G-новинки оснащені т.зв. масочним режимом (осучаснена функція FaceID дозволяє визначати особистість власника з медичною маскою на обличчі).

Зазначається, що обидва девайси «готові до оновлення до Android 12, після чого отримуватимуть регулярні апгрейди програмного забезпечення ще протягом двох років. На український ринок буде виведено версії з вбудованим модулем NFC.

Обидва варіанти потраплять у продаж із встановленим сервісом потокового відео Spotify, завдяки чому покупці отримають доступ до 3,2 млн подкастів та 70 млн треків.

Обидва представники G-родини обладнані ємною батареєю на 5050 мА/год, що забезпечує 72-годинну автономність при роботі в режимі максимально можливої ​​продуктивності. Вказаний результат став можливим завдяки оснащенню смартфонів опцією Super Battery Saver («подовжує» час роботи за рахунок обмеження програм, що рідко використовуються). До акумулятора додається швидке ЗУ на 18 Вт та 10-ватний блок живлення.

G11 та G21 отримали дисплеї 6,5” з підтримкою частоти оновлення 90 Гц для моментальної реакції на жести власника.

Головні відмінності між представниками G-лінійки – роздільна здатність камер (50 Мп у головного модуля G21 проти 13 Мп у G11) та обсяг пам’яті (3/32 та 4/64 Гб у G11 проти 4/64 та 4/128 Гб у G21). Обидва пристрої оснащені макролінзою на 2 Мп, сенсором глибини зображення та «розумним» зумом AI Super Resolution. Селфі-камери телефонів мають роздільну здатність 8 Мп.

Корпуси обох смартфонів покриті спеціальним полікарбонатом для посилення міцності. Зробити телефони майже повністю невразливими від зовнішніх впливів, покликані спеціальні прозорі чохли «з перероблених матеріалів».

Смартфони G-лінійки можна використовувати з гарнітурою Nokia Wireless Headphones з її надпотужними басами (забезпечуються завдяки високоякісним 40-міліметровим драйверам). У комплект навушників входять м’які та комфортні амбушюри зі складною дугою. Автономність аксесуара в режимі безперервного відтворення – 62 години.

Другий варіант фірмових навушників – Nokia Go Earbuds2+. Ця гарнітура пропонує «потужний і глибокий звук» у високій якості. Автономність у режимі безперервного відтворення – 24 години. Інші особливості – опція ENC для придушення зовнішніх шумів, захист від води за протоколом IPX4, сенсорне керування та моментальна синхронізація з будь-яким андроїд-девайсом.

Всі перераховані пристрої, від нових G-смартфонів до чохлів із навушниками, будуть доступні для покупки в Україні у ІІ кварталі. Інформації про ціни для вітчизняного ринку поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОprosmartfony.tech

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.