Смартфони

Чи правда, що «чистий» Android кращий за iOS

Share

Нещодавно один з користувачів нам висунув тезу, що «чистий» Android кращий за iOS . Чи є відповідь на це запитання? Думаю, що істина десь посередині. Та й справді у кожного своя. Тим не менш, поміркувати і справді є над чим: я вирішив спробувати удачу і порівняти дві ОС, щоб з’ясувати зручність один одного. Якщо ви готові до чергового розділу протистояння iOS і Android , то, мабуть, почнемо.

Що таке чистий Android

Нещодавно моя подруга обзавелася Google Pixel 5. На запитання, мовляв, чому не iPhone, вона відповіла, що просто звикла до Android. До покупки смартфона від Google вона майже 7 (!!!) років користувалася Nexus 5. До речі, ось вам приклад знаменитої “недовговічності” Android-смартфонів. У 2022 році прийшла черга Pixel на фірмовій операційній системі Google .

Основна відмінність цієї ОС від Android-смартфонів інших виробників у тому, що вона не має додаткових змін та надбудов від виробника. Те, що в цій версії Android немає жодних змін і все зведено до єдиного стилю, дуже нагадує iOS. Якщо раніше багато користувачів прагнули кастомізації, то тепер вибирають щось простіше. Безумовно, цю версію Android можна налаштувати під себе, але простота використання дуже нагадує iOS. Чи ні?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим чистий Android кращий

Щоб зрозуміти, у чому полягають переваги Android від Google, потрібно добре зануритися в цю ОС. Тим не менш, іноді цілком достатньо пробігтися «верхами», щоб побачити плюси «чистого» Андроїда.

Чистий Android нагадує iOS навіть зовні
  • Швидкий вихід оновлень.У випадку, якщо була виявлена ​​критична вразливість, компанія швидко реагує на відміну від інших виробників, які потребують певного часу для адаптації. Те саме стосується виходу нових версій Android : «чистий» Android з’являється набагато раніше.
  • За відгуками багатьох користувачів саме «чистий» Android працює швидше , ніж оболонки сторонніх виробників. А як ви вважаєте?
  • Відсутні встановлені програми від інших розробників . Тільки вбудовані програми Google.
  • Простий і зрозумілий інтерфейс Android . Деякі вважають його не дуже зручним, але, ймовірно, ці люди не користувалися Windows Phone .

Що у результаті? Не знаю, що ви думаєте, але «чистий» Android мені знову нагадує iOS. Що краще? Обидві ОС хороші.

Смартфони з чистим Андроїдом

Серед смартфонів, на який встановлений Android від Google, є багато відомих пристроїв. Nokia, Motorola, ASUS та сам Google Pixel. Відразу кілька відомих брендів використовують цю версію у своїх смартфонах, щоб залучити користувача. Самі розумієте, що iOS встановлена ​​лише в iPhone. На чиєму боці перевага цього разу? Безумовно, на стороні “чистого” Android: користувачі мають шикарну можливість придбати пристрій, виходячи з ціни, комплектації, зовнішнього вигляду та інших параметрів.

Водночас iPhone з iOS – він і в Африці iPhone. Декілька актуальних моделей, які, по суті, нічим не відрізняються, а при зміні умовного iPhone 11 на iPhone 12 у вас буде тривала підтримка пристрою, хороше залізо, але ви не отримаєте кардинально нового досвіду користувача. Віддаємо бал у скарбничку Android.

Android проти iPhone

Однією з рис Android є те, що користувачі iOS практично не бачать відмінностей в різних оболонках. Людині, не знайомій з Android, буде складно розпізнати, що за версія Android у смартфоні : MIUI, OxygenOS, EMUI або Android від Google. Може, це HarmonyOS?

У той же час, iOS не має інших оболонок. Хіба що, джейлбрейк, про який, здається, 2022 року вже ніхто не згадує. iOS завжди впізнавана і практично не змінюється рік у рік: побіжним поглядом ви навіть не зрозумієте, де iOS 14, а де iOS 15.

У той же час і Android від Google, і iOS мають дещо спільне – це єдиний стиль у програмах та сервісах. Google активно просуває Material Design, завдяки чому ОС виглядає єдиним цілим на відміну від сторонніх оболонок, де іконки або фони вроздріб. Те саме стосується iOS: Apple важлива власна екосистема, в якій все має бути ідеальним і злагодженим, в єдиному стилі. А ще купертинівці славляться тим, що перед виходом оновлення iOS зі зміненим дизайном розробники додатків перелопачують весь зовнішній вигляд своїх програм. iOS і «чистий» Android вкотре нагадують одне одного.

Що зрештою? Хто краще? Як я вже й казав, правда для кожного своя. Мені здалося, що обидві ОС багато в чому схожі. Якщо заглибитись, то iOS отримала за останні роки більше можливостей до кастомізації, а Android став набагато більш збалансованим. На мій погляд, «чистий» Android і iOS , швидше, схожі один на одного, але явної переваги на будь-якій стороні немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AndroidiOS
  • Останні записи

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024