ТОП-6 унікальних “фішок” Sony Xperia 5 III

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На тлі інших брендів смартфони Sony вирізняються не лише унікальним дизайном. До списку переваг Xperia 5 III увійшли камера з функціями професійних дзеркалок, дисплей преміум-класу та потужна аудіосистема. Розповідаємо чому варто звернути увагу на гаджет.

Оптимальний розмір

Великий екран давно став стандартом для мобільного ринку. Але не обов’язково жертвувати розмірами матриці, щоб зробити апарат компактним. Sony Xperia 5 III оснастили 6,1-дюймовою OLED-панеллю зі співвідношенням сторін 21:9. Такі пропорції покращують комфорт експлуатації, дозволяючи використовувати гаджет однією рукою. Корпус шириною всього 68 мм не врізається у долоню.

На фронтальній панелі розмістили стереодинаміки, а на верхньому торці – 3,5-мм роз’єм для навушників, який нечасто зустрічається навіть у більших пристроях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потужне залізо для ігор та роботи

Процесор Qualcomm Snapdragon 888 легко впорається з вимогливим софтом і збереже актуальність не один рік. 8 ГБ оперативної пам’яті смартфону вистачить для будь-яких завдань і зараз, і за пару років. На вбудованому накопичувачі також не заощаджували: 256 ГБ достатньо навіть для запису 4K-роликів, до того ж його можна розширити на 1 ТБ картою microSD.

Восьмиядерний чіп добре підходить для запуску ресурсоємних ігор. Апарат поставляється з фірмовими програмами, орієнтованими на мобільний геймінг. Наприклад, RT record автоматично записує останні 30 секунд геймплею. Це зручно для заливання фрагментів на YouTube. А штатний редактор скріншотів дозволяє зберігати до 600 зображень за 30 секунд без просідання продуктивності.

Для змагальних матчів передбачено режим фокусування. Він вимикає відображення вхідних дзвінків та інших оповіщень, дозволяючи власнику пристрою максимально сконцентруватися на грі. Ще одна корисна опція відповідає за налаштування чутливості сенсора, забезпечуючи точний трекінг. Вбудований в ігрову панель браузер стане в нагоді, коли потрібно швидко подивитися в інтернеті опис віртуального предмета.

Яскравий та плавний дисплей

OLED-екран смартфона з роздільною здатністю 2520×1080 пікселів та підтримкою HDR може похвалитися високою точністю кольору (охоплення 100% DCI-P3). Частота оновлення 120 Гц із підтримкою технології зниження розмитості зображення гарантує плавне відображення будь-якого контенту. Кінематографічне співвідношення сторін 21:9 дозволяє дивитися кіно без дратівливих чорних смуг.

Для поціновувачів режисерських версій передбачено спеціальний режим Creator. За його активації фільми, ігри та знімки відображаються на телефоні саме так, як замислювалося їх авторами. Тобто без спотворень відтінків та колірної температури. А якщо запустити ролик у низькій роздільній здатності, його деталізацію підтягне фірмовий апскейлер. Приємний бонус екрана – відсутність вирізу під фронталку.

Камера DSLR-класу

Секрет якості мобільної фотографії криється зовсім не серед мегапікселів. Головний модуль Xperia 5 III включає три сенсори по 12 Мп з різною оптикою для охоплення практично всіх сценаріїв зйомки. Основний об’єктив з фокусною відстанню 24 мм і покриттям антивідблиску Zeiss T отримав матрицю Exmor RS розміром 1/1,7 дюйма з діафрагмою f/1.7. Таке поєднання параметрів підійде навіть для роботи при слабкому світлі або вночі.

Другий сенсор доповнений ширококутним об’єктивом із кутом огляду 124°. Він корисний для групових знімків та композицій, у яких потрібно вмістити багато об’єктів, не жертвуючи масштабом кадру. На особливу увагу заслуговує третій модуль, доповнений фірмовим варіооб’єктивом з високою світлосилою, що дає ефект оптичного боці при зйомці портретів. Діапазон фокусних відстаней, що становить від 70 до 105 мм, дозволяє легко перемикатися між портретною та зум-зйомкою.

Всі три датчики підтримують фазове автофокусування Dual PDAF (аналогічне використовується у цифрових камерах Sony Alpha). Одна з фішок технології – відстеження очей людей та тварин у реальному часі для отримання різких кадрів у русі. Функція активна на різних фокусних відстанях, забезпечуючи чіткість зображення у будь-якому сценарії.

Про подібність із серйозною фототехнікою нагадує і інтерфейс штатного застосування камери. Користувачеві, крім стандартного авторежиму Basic, доступний пресет PhotoPRO, набір ручних налаштувань якого аналогічний професійним камерам. Є навіть зйомка у форматі RAW, зручна для подальшої обробки у графічному редакторі. Кнопка затвора винесена на бічну грань корпусу та оснащена двопозиційним механізмом, добре знайомим власникам цифрової апаратури. Така кнопка дозволяє негайно зробити кадр, не знімаючи рукавичок.

Інша пара козирів Sony Xperia 5 III – запис 4K-відео з фреймрейтом 60 fps або слоу-мо в тому ж дозволі на швидкості 120 кадрів за секунду. Штатна утиліта CinemaPro вміє на льоту редагувати отримані кліпи. Ефектне відео можна повністю змонтувати на смартфоні за польових умов, не перекидаючи файли на ПК.

Висока живучість

Захищений корпус потрібний не лише телефонам для екстремалів. Незважаючи на статус преміальної моделі, Xperia 5 III може пережити несприятливі умови використання. Дисплей та задня панель прикриті склом Gorilla Glass 6, стійким до ударів та подряпин. А захист IP68 допоможе при експлуатації гаджета в курному приміщенні або при контакті з водою.

Особливої ​​уваги інженерів отримав акумулятор ємністю 4500 мАч. Щоб збільшити термін служби, компанія застосувала технологію Xperia Adaptive Charging. За рахунок регулювання вихідних параметрів ЗУ батарея живиться в безпечному режимі. Як запевняє вендор, це дозволяє зберігати оптимальну ємність АКБ до трьох років. Для сучасного смартфона такий параметр важливий, адже замінити елемент живлення без розтину апарата не вдасться.

Для любителів мобільного геймінгу передбачено функцію Heat Suppression Power Control. Вона подає робочу напругу на залізо, минаючи акумулятор. Це дозволяє знизити температуру корпусу без втрати продуктивності та скоротити кількість циклів зарядки, додатково продовжуючи життя батареї. Приємний бонус смартфона – комплектний зарядний пристрій, від якого все частіше відмовляються сучасні флагмани.

Звук на п’ять із плюсом

Sony відома не лише камерами, а й акустикою. Відбилося це і на конструкції Xperia 5 III: новинка пройшла сертифікацію Hi-Res Audio, підтримує кодеки aptX HD та LDAC, а також фірмову технологію об’ємного звучання 360 Reality Audio. Крім того, функція 360 Spatial Sound додає об’єму звичайним трекам, а за допомогою DSEE Ultimate ІІ-алгоритм покращує якість стислих доріжок.

Прихильники дротових навушників оцінять класичний 3,5-мм роз’єм, який бренди смартфонів дедалі частіше викидають із конфігурації. А якщо гарнітури під рукою немає, любителів музики та кіно врятують стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos. Такий набір характеристик дозволить обійтися без окремого аудіоплеєра для прослуховування альбомів у високій якості.

Зберігши класичний дизайн серії, Sony Xperia 5 III придбав низку актуальних функцій і технологій. Модель, крім флагманських фотоможливостей, приваблює дисплеєм із високою частотою оновлення, потужним залізом та захищеним корпусом. Не розчарує телефон та любителів музики разом із геймерами. Така універсальність робить гаджет безкомпромісним інструментом будь-яких завдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.