Apple нарешті навчила Face ID розпізнавати обличчя у масках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple нарешті навчила Face ID розпізнавати обличчя у масках. У першій бета-версії iOS 15.4 система почала визначати унікальні особливості зон навколо очей. 

Щоб скористатися новою функцією, доведеться заново відсканувати своє обличчя – в налаштуваннях з’явилися пункти “Використовувати Face ID з маскою” та “Додати окуляри”. Остання опція дозволяє розблокувати iPhone у масці та окулярах, але тільки з прозорими лінзами, а не сонцезахисними.

Розблокування в масці працює на iPhone 12 та новіше. Власники iPad Pro, iPhone X та iPhone 11 повідомляють на форумах, що у них функції немає. Apple підкреслює, що Face ID забезпечує найвищу точність та безпеку тільки тоді, коли розпізнається вся особа повністю. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що Apple частково вирішила проблему з масками трохи менше року тому, додавши в iOS 14.5 можливість розблокувати смартфон за допомогою Apple Watch. Однак у багатьох немає смарт-годин. Можна було скористатися і обхідним шляхом, навчивши систему пізнавати частково закрите обличчя.

Ще в iOS 15.4 додали 37 нових емодзі, серед яких вагітний чоловік, гендерно-нейтральна альтернатива існуючим зображенням принца та принцеси, троль та руки, складені у вигляді серця (популярний жест серед шанувальників K-Pop):

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.