Названі найкращі маленькі смартфони у 2022 році

Найменші смартфони все ще популярні серед українців, незважаючи на те, що зараз усі виробники акцентували свою увагу на смартфонах із діагоналлю понад 6,4 дюйми. Звичайно, дійсно компактні та малі смартфони знайти все важче і важче, але вони все ж таки присутні і досить непогані. Для початку розберемося з тим, що мається на увазі під маленьким смартфоном.

На нашу думку, маленьким і компактним смартфоном можна називати такий, який отримує дисплей не більше ніж 6 дюймів, а в ідеальному випадку це діагональ менше 5,6 дюймів.

Дивлячись на останні новинки смартфонів, можна сказати, що провідні виробники смартфонів все ж таки будуть випускати компактні пристрої і прикладом є бюджетний Apple iPhone SE (2020), що отримав діагональ 4,7 дюйма або iPhone 13 Mini, що отримав 5,4-дюймовий. дисплей. Звичайно, прикладів компактних смартфонів не так уже й багато, але є надія, що і в майбутні роки збережеться тенденція на випуск таких.

Як мовиться в нашому заголовку, зараз ми опублікуємо перелік тих маленьких та компактних смартфонів, які будуть актуальні у 2022 році і на які варто дивитися, якщо набридли «лопати», які навіть складно тримати в кишені штанів.

Apple iPhone SE (2020)

Не додати в цей рейтинг бюджетний, а за сумісництвом найменший смартфон Apple iPhone SE (2020) було б великою помилкою. Цей смартфон отримав найменший дисплей серед усіх iPhone, а саме 4,7 дюйма, а також є одним із найменших смартфонів навіть серед Android-пристроїв.

Звичайно, за потужністю цей смартфон поступається будь-якому iPhone 12 з їхніми процесорами Apple A14 Bionic, але за потужністю не поступається iPhone 11, що працює на тому ж процесорі А13 Bionic, що і SE (2020).

Найчастіше, недоліком цієї моделі називають застарілий дизайн, лише одну основну камеру та малу автономність. Щодо камери можна посперечатися, оскільки вона 12 Мп та фото зроблені на неї, виходять цілком пристойними. Що стосується дизайну, то він також преміальний, як і інші моделі iPhone, оскільки отримав той же метал і скло.
Може здатися, що це перебільшення, але зараз, любителям компактних пристроїв, не знайти нічого кращого, особливо якщо вони хочуть пристрій від Apple.

Apple iPhone 12 mini

Не будемо далеко відходити і наступним пристроєм представимо Apple iPhone 12 mini, який трохи більше iPhone SE (2020), але за своїми характеристиками він перевершує його і не дуже компактний.

Фактично, iPhone 12 Mini це той же iPhone 12, тільки в зменшеній версії і досить дефіцитний. Причина дефіциту полягає не в його мега популярності, а в тому, що кількість випущених iPhone 12 Mini нижче, ніж інших топових версій цієї лінійки.

iPhone 12 mini отримав трохи більший 5,4-дюймовий OLED екран з роздільною здатністю 1080х2340 пікселів, що не може не тішити всіх, хто любить смартфони за якісну картинку. Перевагою цього смартфона можна назвати відсутність рамок як таких, та й загалом смартфон не виглядає таким великим, у порівнянні з iPhone SE (2020).

Варто відзначити, що цей смартфон також підтримує мережу 5-го покоління, технологію MagSafe і чіпсет A14 Bionic, яким укомплектовані решта смартфонів з лінійки iPhone 12.
Також варто згадати і про камери в цьому смартфоні. У порівнянні з iPhone SE (2020), iPhone 12 Mini трохи краще, оскільки отримав 2 об’єктиви (по 12 Мп).

Звичайно, недоліків цей смартфон не позбавлений, хоча вони цілком логічні, але все ж таки хотілося б, щоб у майбутньому Apple додали автономності не тільки топ-версіям смартфонів, але й Міні теж. Також обсяг внутрішнього простору взагалі не серйозний і 64 Гб виглядають максимально несерйозно як для смартфона, випущеного в преміальній лінійці. У всьому іншому, це топ смартфон, який вартий уваги у 2022 році.

iPhone 13 mini

Apple продовжила спадщину невеликого телефону, закладеного iPhone 12 mini, з iPhone 13 mini. Цей маленький телефон є дуже потужним завдяки новому чіпу A15 Bionic. Немає нічого, з чим він не може впоратися, при цьому легко покласти в кишеню або використовувати однією рукою. 5,4-дюймовий OLED-дисплей все ще чіткий з відмінними кольорами та кутами огляду.

Цього року Apple зберегла дизайн, але збільшила термін служби акумулятора, завдяки чому iPhone 13 mini здатний працювати автономно на 1,5 години довше за його попередника. Камери також отримали оновлення і 12-мегапіксельна ширококутна основна, і надширококутна 12-мегапіксельна камери тепер мають великі датчики, що пропускають більше світла. Ultrawide тепер теж є автофокус. Але також новими цього року стали кінематографічний режим та фотографічні стилі.

Перший дозволяє записувати портретні відео з динамічним зміщенням фокусу для такого художнього вигляду. Фотографічні стилі – це в основному фільтри в реальному часі, які можна перевірити, наводячи на камеру, що дозволяє робити фотографії, відповідні вашим особистим смакам.

iPhone 13 mini ідеально підходить для людей, які бажають мати невеликий телефон із потужним обладнанням та великими творчими можливостями. Також недавно стало відомо, що продаж смартфонів Apple iPhone 13 перевершили всі очікування .

Asus Zenfone 8

Asus вирішила не використовувати модуль камери, що перевертається, з Zenfone 8 (це окремий пристрій, Zenfone 8 Flip), замість цього вибрав компактний пристрій з найкращим доступним обладнанням. Додайте до цього чистий стандартний Android, і ви отримаєте рецепт чудового телефону.

На практиці Zenfone 8 є найкращим телефоном Android, який ви можете отримати. Незважаючи на те, що він не встигає за Pixel 5 з точки зору камери, він пробігає навколо решти, що не iPhone в цій категорії. Не означає, що він може робити хороші знімки, навпаки. Це справді чудовий телефон.

Sony Xperia 10 III

Наступний смартфон, що потрапив до нашого рейтингу найкращих маленьких смартфонів – Sony Xperia 10 III. Хоча цей смартфон і складно назвати найкращим або найпотужнішим, він все одно залишається відносно компактним і навіть вужчим (68 мм) в порівнянні з iPhone SE (2020).

Щодо його характеристик, Sony Xperia 10 III отримав досить компактний 6-дюймовий OLED дисплей з роздільною здатністю 1080 x 2520 пікселів, із захисним склом Gorilla Glass 6 та захистом від вологи IP 68/65. Щодо екрана, він отримав співвідношення сторін 21:9, що добре підійде для перегляду фільмів та відео на YouTube.

Що стосується інших можливостей, то процесор цієї моделі не найкращий (Snapdragon 690 5G), але з підтримкою 5G. Камери також досить посередні (12 Мп + 8 Мп + 8 Мп), хоча це досить дивно з огляду на те, що особливістю смартфонів Sony є їхні камери.
Автономність також достатньо, оскільки живиться смартфон від акумулятора 4500 мАч з підтримкою швидкої зарядки потужністю 30 Вт.

В цілому, якщо вас цікавить компактний Android-смартфон, вибір Sony Xperia 10 III буде цілком очевидним.

Google Pixel 5

Завдяки своєму 6,0-дюймовому екрану Google Pixel 5 навряд чи втиснувся в цей рейтинг, але його крихітні рамки означають, що немає зайвого місця, а екран вражає. Це OLED 1080 x 2340 із частотою оновлення 90 Гц, що робить його більш плавним, ніж звичайний телефон із частотою 60 Гц.

Pixel 5 також має високоякісний і трохи незвичайний дизайн, оскільки має металеву задню частину, де більшість телефонів використовують скло або пластик. Це допомагає йому виділитися, і це, на нашу думку, добре.

Камера тут справді сяє, як завжди, у телефонах Google. На задній панелі є тільки подвійний об’єктив з основним 12,2-мегапіксельним та надшироким 16-мегапіксельним, але знімки в основному виходять хороші, за винятком невеликого шуму при слабкому освітленні, і телефон також наповнений простими у використанні інструментами редагування зображень.

Тут, можливо, менше потужності, ніж можна було б очікувати від топового Pixel 2020 року, оскільки у нього лише чіпсет Snapdragon 765G середнього рівня, але Pixel 5 має відповідну ціну та має 8 ГБ оперативної пам’яті та 5G.

Samsung Galaxy Note 10

Ми знаємо, що ви думаєте – 6,3-дюймовий смартфон не маленький і навіть не відповідає критеріям цього списку! Ми розуміємо, але повірте нам слово: Galaxy Note 10 компактніше, ніж ви можете уявити, і все це завдяки мініатюрним рамкам телефону, які забезпечують можливість перегляду всього екрана в прямому сенсі. Крім того, панель, яку Samsung включила у свій останній фаблет, відмінна – насичений динамічний AMOLED-дисплей із вигнутими краями, покритий стійким до розбиття склом Gorilla Glass 6.

Під капотом Note 10 може похвалитися потужним процесором Qualcomm, а також значним акумулятором ємністю 3500 мАч з технологією швидкої зарядки Samsung 25 Вт. У той же час S Pen підтримує деякі розумні жести, які дозволяють пересуватися по телефону, просто помахаючи стілус перед екраном.

І потрібно сказати, що, хоча новий Galaxy Note 20 пропонує найбільше, з діагоналлю 6,4 дюйми, він також занадто великий, щоб потрапити до цього списку. На щастя, Note 10 отримав багато розумних функцій Note 20, спрямованих на підвищення продуктивності, наприклад, бездротовий режим DeX і можливість додавати аудіозаписи до написаних нотаток, завдяки оновленням інтерфейсу Samsung One UI.

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a є конкурентом Google для iPhone 12 mini, хоча екран Pixel з діагоналлю 5,81 дюйма трохи більше.
Однак він все ще маленький, і тут є те, що може сподобатися, включаючи цей дисплей, що використовує технологію OLED і має чітку роздільну здатність 1080 x 2340.

За ці гроші нас також дуже вразила камера, оскільки, хоча є лише 12,2-мегапіксельна однооб’єктивна на задній панелі (і 8-мегапіксельна спереду), вона працює добре, з гарною обробкою зображень та пристойними результатами навіть при слабкому освітленні. .

Google Pixel 4a також має роз’єм для навушників, який стає все більш рідкісною функцією в телефонах, а його програмне забезпечення є безперечною перевагою, оскільки він працює під керуванням стандартної Android, яка більш інтуїтивно зрозуміла, ніж оболонки багатьох виробників. Оскільки це телефон Google, ви можете очікувати на оновлення через день після запуску наступної версії програмного забезпечення Android.

Його потужність, термін служби батареї та складання все середнє, але це коштує середньої ціни, тому це можна пробачити. Зауважте також, що тут ми говоримо тільки про стандартний Pixel 4a, а не про Pixel 4a 5G, який трохи більше, щоб увійти до цього списку.

Samsung Galaxy S10e

Якщо ви хочете компактний телефон Galaxy S, то Galaxy S10e залишається вашим найкращим варіантом.

Будучи представником лінійки S, він досить високоякісний, з 6 ГБ або 8 ГБ оперативної пам’яті та чіпсетом Exynos 9820 або Snapdragon 855. (2019).

Samsung Galaxy S10e також має 5,8-дюймовий AMOLED-екран 1080×2280, який, як ми виявили, пропонує яскраві кольори та чіткі деталі. Також є чудова камера з подвійним об’єктивом, включаючи основну 12 МП та надшироку 16 МП, а також автономну роботу на весь день.

Galaxy S10e навіть має пристойну конструкцію зі скляною задньою частиною, металевою рамою та водонепроникністю. Звичайно, йому не вистачає кількох прикрас Samsung Galaxy S10 та Samsung Galaxy S10 Plus, і це вже не найновіший телефон, але це просто означає, що він дешевший.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G має найбільший екран серед усіх телефонів у цьому списку – 6,7 дюйми. Дійсно, 6,7-дюймовий дисплей далекий від компактності, але Galaxy Z Flip 3 5G можна скласти навпіл, зменшивши його розміри до зручнішого для кишені розміру. Насправді, хоча він досить товстий, але інакше це найменший телефон у цьому списку.

Звичайно, у складеному вигляді ви не можете використовувати 6,7-дюймовий екран, але ви все одно маєте доступ до 1,9-дюймового додаткового екрану 260 x 512. Таким чином він компактний і все ще придатний для використання, але якщо ви хочете правильно зосередитись на ньому, ви можете зробити його набагато більше і отримати доступ до AMOLED-дисплею 1080 x 2640 з частотою оновлення 120 Гц.

Це якісні характеристики, як і багато інших характеристик Samsung Galaxy Z Flip 3 5G. Звичайно, він підтримує 5G і володіє високоякісним чіпсетом Snapdragon 888, а також водонепроникністю, камерою з подвійним об’єктивом, 8 ГБ оперативної пам’яті та стильним, привабливим дизайном.

Samsung Galaxy S9

Galaxy S9 був запущений як справжній флагман у 2018 році, і хоча Galaxy S10, S20 та S21 перевершили його, S9 все ще є вражаючим телефоном, але тепер він дешевший, ніж будь-коли, а з діагоналлю 5,8 дюймів його можна вважати компактним . – тим більше, що рамки досить маленькі.

Він має 5,8-дюймовий екран з роздільною здатністю 1440 x 2960, та крім того, що він чіткий, він є одним з кращих, які ви знайдете на телефоні навіть у 2020 році.

Galaxy S9 також має досить потужний чіпсет Exynos 9810, 4 ГБ оперативної пам’яті, водонепроникність і 12-мегапіксельну камеру з діафрагмою, що змінюється, що дає вам набагато більшу універсальність, ніж ви очікували від одного об’єктива.

Ви також отримуєте стереодинаміки, складання преміум-класу, багато пам’яті (плюс слот для картки microSD), а також сканер відбитків пальців.

Sony Xperia 5 III

Завдяки 6,1-дюймовому дисплею, Sony Xperia 5 III став дійсно невеликим смартфоном, але він все одно компактніший, ніж більшість телефонів на ринку, а завдяки співвідношенню сторін 21:9 він дуже високий і вузький (у портретному режимі), що полегшує використання однією рукою.

Це теж дорогий телефон, але ви отримуєте багато за свої гроші: процесор Snapdragon 888 високого класу від Qualcomm, 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, а також безліч корисних функцій, таких як 5G підключення та водонепроникність IP68. Є навіть бездротове заряджання.

Оскільки це смартфон Sony, дисплей і задня камера з потрійним об’єктивом є першокласними – в областях, у яких Sony має багато досвіду як компанія – і це смартфон, який варто розглянути, якщо вам потрібен невеликий телефон, а також телефон преміум-класу.

Oppo Find N

Гаразд, ми трохи обманюємо із такими смартфонами. Oppo Find N має лише 132,6 мм заввишки, але його ширина збільшується з 73 до 140,2 мм, коли він відкритий. Він все ще відповідає нашим критеріям, але потрібна удача, щоб переконати всіх, що внутрішній 7,1-дюймовий дисплей невеликий. Find N також має 5,49-дюймовий зовнішній дисплей зі скла Gorilla Glass Victus.

Oppo укомплектував свій останній складний пристрій процесором Snapdragon 888 та безліччю оперативної пам’яті та сховища. Ви можете вибрати 8 ГБ та 256 ГБ або 12 ГБ та 512 ГБ відповідно до ваших потреб. Загальний стиль витончений, і нам доведеться віднести його до найкрасивіших гнучких телефонів на ринку.

Oppo навіть включила до свого Find N п’ять камер – основний об’єктив на 50 Мп, у поєднанні з опціями телеоб’єктиву на 13 Мп та надшироким на 16 Мп, а також два селфі-фотокамери на 32 Мп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.