Чому в Android 12 з’явився вимикач 2G мереж

В останній версії мобільної операційної системи Google Android 12 є перемикач, який дає змогу вимкнути 2G мережі. Навіщо це потрібно?

Фонд електронних рубежів (Electronic Frontier Foundation) із 2020 року намагається «вбити» 2G. Тому зараз організація дуже хвалить Android 12 за нову функцію. Виникає питання, чому Google і EFF намагаються позбутися технології, яка багато років тому був стандартом стільникового зв’язку. На це є дуже вагома причина. І це конфіденційність. Справа в тому, що стандарту стільникового зв’язку, що застаріває, не вистачає безпеки.

На даний момент оператори зв’язку в США вже почали відключати 3G мережі, але сучасні телефони продовжують активно шукати 2G. За даними EEF, «є дві основні проблеми з 2G». По-перше, стандарт використовує слабке шифрування між вежею та пристроєм, який зловмисник може зламати в режимі реального часу для перехоплення дзвінків або текстових повідомлень.

Друга проблема 2G полягає в тому, що немає аутентифікації вежі на телефоні, а це означає, що будь-яке обладнання може легко видати себе за вежу, і телефон, який використовує протокол 2G, підключиться до нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.