Експеримент: скільки оперативної пам’яті потрібно сучасному Android-смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще кілька років тому можна було зустріти чимало Android-смартфонів, у яких максимальної комплектації було лише 4 ГБ оперативної пам’яті. Зараз можна знайти варіанти з 8, 10 і навіть 12 ГБ.

На тлі всього це виникає питання – а скільки потрібно сучасному смартфону оперативної пам’яті, якщо він працює під керуванням Android? Відповісти на нього взявся YouTube-блогер Gary Explains.

В рамках свого експерименту, ентузіаст порівняв роботу трьох смартфонів: Samsung Galaxy S21 Ultra з 12 ГБ пам’яті, OnePlus 9 Pro з 8 ГБ та Google Pixel 3XL з 4 ГБ. При цьому пристрої від Samsung та OnePlus мали по 4 ГБ віртуальної пам’яті, а Pixel 3XL – додаткові 2 ГБ віртуальної оперативної пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Gary Explains по черзі відкривав цілу низку додатків, тим самим «забиваючи» оперативну пам’ять. І всі три смартфони поводилися по-різному. Але висновок, до якого прийшов ентузіаст, виявився одним для всіх апаратів – на сьогоднішній день Android-смартфон повинен мати як мінімум 6 ГБ оперативної пам’яті. Якщо її 8 ГБ, це своєрідна «золота середина». Якщо ж у телефоні розмістили 12 ГБ, це може бути виправдано лише у випадку, якщо користувач одночасно працює з великою кількістю додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.