Смартфони

Що стало з дешевим смартфоном Xiaomi через рік після покупки

Share

У червні 2020 року один з співробітників GSMinfo придбав літній мамі смартфон Xiaomi Redmi 8 на заміну старенького та повільного планшета минулого покоління. Пристрій дуже сподобалося – за символічні 3000 гривень 3 гігабайти оперативної пам’яті, 64 загальної. Дуже яскравий та контрастний екран. Але найбільше порадував акумулятор – мама читає новини через браузер, рідко дивиться відео тому його вистачало практично на тиждень.

Цілий рік все було просто чудово – смартфон експлуатувався виключно вдома, на вулицю його практично не виносили. Спочатку всі думали – гаджет на багато років уперед.

Але рівно у червні 2021 року (минув рік з моменту закінчення гарантії) смартфон почав дико гальмувати. Жорстке скидання до заводських налаштувань допомагало, але на тиждень. Через пару тижнів пристрій почав переходити в режим bootloop, це таке циклічне перезавантаження. Вмикається і відразу вимикається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблему було вирішено наступним чином: у меню розробника вимкнено апаратне прискорення та екран блокування (можливо, це комусь допоможе), бо окремо це не допомагало.

Смартфон став ще сильнішим гальмувати, але читати новини було можна. Трохи пізніше апаратне прискорення було знову увімкнено і оппа – циклічне перезавантаження кудись пішло.

Але низка проблем залишилася:

  • Щоб зробити фото, потрібно пробувати разів 10. На екрані при натисканні на кнопку все добре, а в галерею зберігаються розмиті зображення;
  • Якесь незрозуміле переповнення кешу раз на тиждень. Смартфон чистий – буквально пара додатків і все. Через тиждень кеш браузера 3 гігабайти, кеш системних програм теж по гігабайту. Чистиш – все добре, але через тиждень “Мало пам’яті для запуску програми”. Робиш жорстке скидання – проблеми повертаються через пару тижнів;
  • Пропала багатозадачність – якщо запустили Viber і пішли в браузер, потім Viber буде завантажуватися по 30 секунд.
  • Смартфон живе своїм життям – складно розблокувати, з десятої спроби реагує на кнопку живлення або сенсор відбитка пальців.

Проводили апаратну діагностику за допомогою різних додатків – все чисто. Ніяких проблем. В сервісному центрі теж проблем не виявили.

І що найцікавіше, така проблема зустрічається через один раз. Наприклад наш тестовий Redmi 7, старіший гаджет, працює ідеально.

Єдине, що залишилося недоторканим – ємність акумулятора. Пристрою вже 1,5 року, а заряду вистачає на тиждень спокійно при середньому використанні (3-4 години на день).

Віруси? Жорстке скидання робилось разів 10, не допомагає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Відкотити до старішої версії прошивки і все буде працювати чудово. Сяомі славиться своїми глюканутими прошивками

  • Нужно прошить в авторизованном СЦ. Сброс на заводские настройки чепуха

  • Здохла флеш память. еММЦ цим славиться. Єдиний вихід заміна плати.

  • Ответ на данный вопрос очень прост производитель выпускает прошывки которые для этого гаджета неподёмная сила.

    Лечение данной проблемы не обновлять его после перепрошывки от этого ему хуже не будет только лутше работать станит и сохронит свой функцыанал

    :Пример этот гаджет изначально проектировался под процессы на базе андроид 8 а сейчас его обновляют на андроид 10 это не есть хорошо.
    Таким образом делаем вывод что ни одному из крупных гигантов таких как Samsung Apple xaomi redmi не выгодно создавать телефон который бы работал вечно илиже в противном случае зачем покупать новый телефон за 15000 если рание в 2018 вы купили телефон за 2000 и он спокойно бы работал и до сих пор без нариканий

  • У мене 8а. За місяць йому вже буде 2 роки. Обновився до 10-го Андроїда .Ніяких проблем. Єдине що засмучує , батарея стала набагато швидше розряджуватися. Як тільки його купив , заряду вистачало майже на два дні , це при тому що я дуже багато часу проводжу в телефоні (робота така ). Зараз і на день не вистачає.

  • Не знаю у меня такой работал три года, и до сих пор как новый, из за небольшой памяти поменял на другой, а его хоть снова в магазин, все ок летает.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024