Samsung Galaxy S21 FE проти S20 FE: у чому різниця і чи варто переплачувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі Quke.ru порівняли два покоління смартфонів Samsung: S20 FE та S21 FE. Насправді значних оновлень у пристрої, що недавно вийшов, не з’явилося.

Фахівці визначили, чи є сенс купувати у 2022 році замість S20 FE – S21 FE. І тому він зіставив пристрої за основним характеристикам.

  1. Дизайн . У плані зовнішнього вигляду смартфони дуже відрізняються один від одного. При цьому дизайн краще виявився у нової моделі S21 FE (тонше за рамки, менше за габаритами), хоча зручніше в руці лежить S20 FE.
  2. Екран . З погляду дисплея різниця теж між апаратами є досить значною. При цьому лідирує за характеристиками знову Galaxy S21 FE: у нього діагональ екрану дорівнює 6,4 дюйма, сам дисплей має скло Gorilla Glass 6, найсучаснішу матрицю Dynamic AMOLED 2x (у S20FE – 6,5 дюймів, Gorilla Glass 3, Super AMO LED). У процесі використання різниця між екранами водночас практично не видно.
  1. Продуктивність . S21 FE оснащений більш сучасним Snapdragon 888, а S20 FE – Snapdragon 865 та 6/8 ГБ оперативної пам’яті. Правда, треба сказати, що Snapdragon 888 сильно нагрівається, хоча і вважається потужнішим, ніж той, що встановлений на Snapdragon 865.

При виконанні повсякденних завдань помітно збільшення швидкості S21 FE в порівнянні з попередньою версією. У тесті Antutu у S20 FE виявляється 632 тисячі балів, у S21FE – 664 тисячі балів. Причому різниця пояснюється відмінностями потужності відеоядра. В іграх продуктивність цих смартфонів буде приблизно однаковою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Автономність . Швидкість зарядки у пристроїв ідентична, а ось розряджається повільніше за S20 FE (його вистачає приблизно на 1-1,5 дня), оскільки його процесор нагрівається не так сильно, як у S21 FE (у кращому випадку протримається заряд доба).
  1. Камера . За параметрами всі модулі однакові.

Новий пристрій Galaxy S21FE, якщо говорити загалом, виглядає цікавіше. І з погляду дисплея, і з погляду зовнішнього вигляду, і щодо можливостей камери. Але й ціна у нього вища, ніж у S20FE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.