Google заборонили продавати Pixel 6, але є лазівка ​​для обходу обмежень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комісія з міжнародної торгівлі США заборонила Google продавати смартфони серії Pixel 6 та смарт-колонки Nest через порушення патентів Sonos. Рішення набуде чинності через 60 днів. 

Тим не менш, на бізнесі компанії це не позначиться. У ухвалі йдеться, що товари, в які внесені зміни, що усувають порушення патентів, реалізовувати можна, тому Google вже почала урізувати функціональність своїх пристроїв. 

Якщо раніше користувачі могли об’єднати в групу кілька колонок і регулювати їх гучність разом, тепер цю функцію приберуть. Також зникне можливості керування гучністю через програму Google Home, «Ассистента» та гойдалки на самому смартфоні. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Патентна війна між Sonos та Google почалася у 2020 році. Аудіобренд звинувачував пошукового гіганта у неправомірному використанні її технологій у десятках гаджетів та розраховував на відрахування для світового врегулювання питання, але Google пішла іншим шляхом і просто відмовилася від спірних функцій. 

Не виключено, що президент США Джо Байден накладе вето на рішення Комісії з питань міжнародної торгівлі. Схожі події відбувалися в 2013 році , коли Apple заборонили продавати iPhone 4 та iPad через позов Samsung про порушення патентів, пов’язаних з 3G. Тоді вето наклав Барак Обама. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.