Nokia пояснила повільне оновлення смартфонів до Android 11

Одна із заявлених особливостей смартфонів Nokia – гарантовані регулярні оновлення. Проте з релізом Android 11 щось пішло не так, оскільки виробник затягнув з випуском апдейтів, а деякі моделі взагалі вирішив не оновлювати. Директор з маркетингу Nokia Стефан Тейлор розповів, чому так сталося.

На початку 2021-го бренд Nokia зайняв 10-те місце за швидкістю оновлення смартфонів до Android 11, опустившись з 4-ї позиції, яку займав роком раніше. За словами Стефана Тейлора, основною причиною проблем зі своєчасним розповсюдженням апдейту стало те, що їхні пристрої не брали участі у бета-тестуванні Android 11. Він ніяк не пояснив таке рішення виробника. Крім того, велика кількість випущених смартфонів також вплинула на розгортання оновлення, оскільки розробникам потрібно більше часу для адаптації нового програмного забезпечення.

«Ми не досягли великого успіху з випуском Android 11, і я думаю, що ми зробили з цього уроки — смартфони Nokia включені бета-програму Android 12», — сказав Стефан Тейлор.

Як доказ своєї заяви керівник бренду вказав на досить швидкий випуск Android 12 для Nokia X20.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.