Сканер відбитків пальців у будь-якому місці екрану: Xiaomi запатентувала технологію для майбутніх смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сканери відбитків пальців під екраном стали розповсюджуватися в Android-флагманах у 2018 році. З того часу технологія особливо не розвивалася. Тепер Xiaomi запатентувала нову конструкцію такого сканера.

Новий патент описує технологію сканування відбитків пальців, яка дозволяє користувачеві прикласти для розблокування палець будь-якої частини екрана. Це має бути набагато зручніше за поточне рішення, коли сканер розміщений у певній області і не у всіх пальці без проблем дотягуються туди.

Технологія передбачає використання масиву інфрачервоних світлодіодних передавачів під шаром сенсорного екрану і над звичайним AMOLED-дисплеєм. Масив приймачів інфрачервоного світла буде розташований над передавачами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли користувач захоче відсканувати свій відбиток пальця, він торкнеться екрана пальцем, сенсорний шар реєструє дотик, а потім масив інфрачервоних світлодіодних передавачів випромінює світло саме у те місце, де лежить палець. Далі інфрачервоне світло відбивається після контакту з пальцем і досягає приймачів. У результаті телефон розпізнає відбиток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.