Xiaomi анонсувала оболонку MIUI 13: Що нового?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi анонсувала нову версію фірмової оболонки MIUI 13. Основний упор зробили на підвищенні продуктивності та плавності роботи, тому візуальних нововведень не так багато.

Розробники кажуть, що швидкість роботи програм зросла на 15-52%, а інтерфейсу – на 20-26%. У цьому втрата частоти кадрів знизилася більш як 90%. Прошивка стала на 52% ефективнішою, ніж MIUI 12.5. Навіть через три роки використання продуктивність системи впаде менш ніж на 5%. Бенмчмарк Master Lu назвав нову прошивку найплавнішою на ринку. 

У MIUI 13 додали фішки з Android 12, нові шпалери, теми, віджети, анімації та системні звуки. Злегка переробили центр управління та робочий стіл – значки стали мінімалістичнішими. Фірмовий шрифт MiSans трохи менший за попередній, тому на екран міститься більше інформації. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явилася функція Mi Magic Center – це щось подібне до AirPlay для швидкої передачі контенту на різні пристрої Xiaomi.

Версія для планшетів стала ефективніше використовувати великий екран і навчилася змінювати розмір вікон запущених програм – їх можна вільно переміщати. Говорять, що оптимізували 3000 програм. 

Серед інших фішок: покращення режиму енергозбереження та функції розширення оперативної пам’яті, а також підвищена конфіденційність. Тепер при розблокуванні за розпізнаванням обличчя решта зображення аналізуватись не буде, а при надсиланні фото з важливими документами на них можна накласти водяний знак. 

Бета-складання MIUI 13 стане доступною в Китаї з сьогоднішнього дня на Xiaomi MIX 4, Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Mi 11, Mi 11 Lite 5G, Redmi K40 Pro та K40. Вихід стабільної версії для Xiaomi 12X, 12, 12 Pro, 11, 11 Pro та 11 Ultra запланований на січень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.