Інтерфейс Android 13 показали на перших скріншотах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ентузіасти порталу XDA-Developers злили в мережу серію знімків екрану тестової версії Google Android 13. У ранній збірці виявилося як мінімум чотири цікаві нововведення в порівнянні з актуальною версією фірмової мобільної ОС.

Судячи з зображень, однією з фішок нової операційної системи стане можливість встановлення пріоритетної мови для кожної окремої програми. Іншими словами, інтерфейс смартфона зможе працювати однією мовою, а обрані додатки — тією, яку вибере сам користувач. З’явиться і кастомізація екрана блокування – зокрема, годинник можна буде “стиснути”, щоб звільнити місце для інших віджетів та повідомлень.

Крім того, Android буде реалізований більш точний контроль за дозволами для додатків. Зачеплять зміни та функцію «економії ресурсів», завдяки якій відбувається оптимізація навантаження на залізо залежно від рівня заряду акумулятора.

Нарешті, у новій ОС виявили згадку про розширену підтримку кодека Bluetooth LE Audio, презентація якого відбулася у вересні 2021 року. Він пропонує високу якість звучання навіть за низького енергоспоживання. Точну дату презентації прошивки поки не оголошено. Перші тестові збірки Android 13, можливо, стануть доступні розробникам у першій половині 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.