Виявлено новий небезпечний вірус для iOS, що краде дані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники безпеки із лабораторії Citizen Lab виявили новий тип складного шпигунського ПЗ для iPhone. Новий вірус дорівнює по можливостях із гучним Pegasus від ізраїльської компанії NSO Group.

Новий хакерський інструмент називається Predator, розроблений та продається маловідомою компанією Cytrox. Фахівці виявили шпигунське ПЗ на айфонах двох громадян Єгипту — політика, що втік, і ведучого новинних програм. Пристрій політика Аймана Нура був зламаний як Predator, так і Pegasus від NSO Group. Імовірно, кожен із додатків експлуатувався різними урядовими клієнтами.

Як зазначається у звіті, Predator потрапив на айфони жертв через посилання, надіслані через WhatsApp. Їм удалося заразити моделі iPhone під керуванням iOS 14.6, яка на той момент була останньою версією програмного забезпечення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нур запідозрив, що його пристрій скомпрометований тільки коли помітив, що він регулярно гріється. Експерти Citizen Lab проаналізували пристрій та переглянули журнали з його телефону. Дослідники вважають, що атаки походили від єгипетського уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.