Смартфони

Як відрізняються камери флагманів Xiaomi 11T та 11T Pro

Share

На каналі «Чесний блог» на YouTube порівняли роботу камер двох смартфонів Xiaomi: 11T та 11T Pro.

Ведучий каналу Філіп Бєліков протестував у різних умовах камери Xiaomi 11T та 11T Pro. Оцінювалися деталізація, робота функції стабілізації, перенесення кольорів та ін.

Що стосується відео, то картинка виходить у багатьох випадках схожою. Однак при зйомці на фронтальну камеру 11T Pro дає зображення з блакитним (холодним) відтінком, а 11T – з жовтуватим (теплим).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 4К 30 к/с динамічного діапазону і деталізації виграє 11T Pro. Стабілізація на обох смартфонах працює приблизно однаково, тобто непогано, хоча помітно, що камера під час ходьби тремтить.

У Full HD 30 к/с на ширококутну камеру ввечері темніше зображення виходить на 11T. Стабілізація при зйомці на цей модуль обох апаратів не дуже хороша. А по кольоропередачі пристрою розрізняються: на 11T червонувато-рожеві відтінки заходу сонця, а на 11T Pro – оранжево-рожеві.

У Full HD 30 к/с на основний об’єктив у вечірній та нічний час стабілізація теж працює погано як на 11T, так і на 11T Pro. По балансу білого краще виявляється 11T Pro, але в 11T зображення виходить жовте і ще темніше.

Загалом експерт зазначив, що знімають відео пристрої приблизно однаково, а ось функція стабілізації у них погана за будь-яких умов.

Розбір фотографій Філ розпочав із портретних знімків. На фото в кафе при штучному освітленні помітні невеликі відмінності в деталізації (вона краще на 11T Pro) та кольоропередачі. Якщо знімати людину спиною до сонця (захід сонця), то краще вийде знімок на 11T, проте заднє тло в будь-якому випадку виявиться засвіченим.

Нічні фото архітектури, якщо дивитися в цілому, краще виходять на 11T: засвіти на цих знімках не такі сильні, та й загалом за кольорами фотографії виходять цікавішими. Щоправда, якщо зважати на деталі, то їх більше на 11T Pro, хоча самі по собі знімки виходять темнішими.

Панорамне фото темнішим виходить на 11T Pro, але при цьому кольори на ньому більш реалістичні. Також при 10-кратному збільшенні трохи більше деталей видно на фото з 11T Pro.

Денні фотографії будинків на основну камеру виходять дуже схожими, а ось при розгляді знімків, зроблених на ширококутний об’єктив, видно, що більш темне фото – у 11T Pro. Фотографія машини на тлі заходу, на думку ведучого, краще вийшла на 11T за рахунок більш правильної передачі кольору.

Селфі-фото більше подобається Філу на 11T за рахунок відсутності якоїсь «димки». Хоча деталізація найкраще на фото з 11T Pro.

Загалом експерт уклав, що між фото та відео на 11T та 11T Pro значної різниці немає. У якихось випадках знімки краще виходять на «звичайну» версію, у якихось – на Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Нова кнопка “Захоплення” в iPhone 16: все, що ми знаємо

    У той час як в iPhone 15 Pro з'явилася кнопка "Дія", вся лінійка iPhone 16,…

    11.05.2024

    Apple представить Siri зі штучним інтелектом на WWDC

    Технологічні боги нарешті посміхнулися Siri, якщо звіт, опублікований сьогодні в New York Times, відповідає дійсності.…

    11.05.2024

    Інсайдери показали новий концепт Apple Watch X з фронтальною камерою

    Цього року Apple випустить 10-ту серію Apple Watch, яка може отримати назву Apple Watch X.…

    11.05.2024

    Стосується всіх абонентів: «Київстар» повідомив, що буде із зв’язком

    У телекомунікаційній компанії «Київстар» розповіли своїм абонентам про нову технологію, завдяки якій зв'язок ще кращий.…

    10.05.2024

    10 причин, чому люди досі використовують Skype

    Skype, запущений у 2003 році, був піонером у галузі VoIP-зв'язку, миттєво завоювавши серця користувачів по…

    10.05.2024

    10 причин дочекатися виходу iPhone 17 у 2025 році

    Стратегія випуску нових моделей iPhone у Apple розрахована на кілька років наперед. Не встигне одне…

    10.05.2024