Названо топ-6 функцій, які з’являться у смартфонах на Android у 2022 році

Розробники операційної системи Android готують чимало цікавих нововведень для мобільних пристроїв у 2022 році. Автори порталу Trusted Reviews вибрали 6 найкрутіших функцій, які варто чекати користувачам платформи.

Управління камерою через Always-on-display

Багато функцій смартфона вже переїхали на екран сплячого режиму, але використання камери в їх число поки не входить. Але процесори нової лінійки від Snapdragon створено з розрахунком на цю функцію. Схоже, скоро ми зможемо не тільки робити знімки без необхідності «пробуджувати смартфон», але й розблокувати гаджет через Face ID взагалі без дотиків екрану.

Зйомка у форматі 8K HDR

Поки що навіть нові iPhone не здатні знімати відеоролики з роздільною здатністю понад 4K. Але з новими процесорами Snapdragon пристрої на Android отримають можливість знімати відео як до 8K HDR.

Ефект «боке» на відео

Любителі фотозйомки вже давно активно користуються функцією автоматичного розмиття фону, щоб створювати яскраві та незвичайні знімки. Але незабаром ефект «боке» можна буде використовувати і для зйомки відео.

Покращена продуктивність

Швидша робота додатків і прискорене завантаження — адже це завжди приємно! За словами виробників нових чіпсетів Snapdragon, потужність центрального процесора стане на 20% більшою, ніж у попередніх моделей, а продуктивність графічного чіпа зросте на всі 30%.

Трансляція аудіо без втрати якості через Bluetooth

Більшість смартфонів вже давно мають можливість відтворювати музику в lossless-форматах. Але для трансляції її через Bluetooth можливостей поки що немає. Ця функція стане чудовим подарунком для меломанів.

Збільшення швидкості мереж 5G

Мережі нового покоління поки що не цілком виправдовують себе, але не в самій технології, а в нестачі апаратних ресурсів. Нові процесори дозволять підвищити швидкість з’єднання і транслювати потокове відео з роздільною здатністю до 8K без затримок і лагів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.