«Секретна зброя» Google Pixel 2 стала ще ефективніша

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google оголосила, що спеціальний чіп Pixel Visual Core, встановлений в смартфонах Pixel 2 і Pixel 2 XL, заробив з виходом Android 8.1 Oreo, а тепер до нього отримали доступ і сторонні розробники. Всі функції, які залежать відповідні API від Google, зможуть застосовувати фірмові технології пошукового гіганта для поліпшення якості знімків. Найпопулярніші програми вже підтримують ці функції, демонструючи разючі зміни.

Google Pixel 2
Приклад фото без використання Pixel Visual Core (зліва) і з режимом HDR + (праворуч)

«Pixel Visual Core створений для обробки складних зображень при меншому споживанні енергії, що подовжує час автономної роботи. Це означає, що ми можемо використовувати цю додаткову обчислювальну потужність для поліпшення якості ваших зображень за допомогою алгоритму HDR + », – пояснює роботу чіпа компанія Google.

З Pixel Visual Core смартфони Pixel 2 і Pixel 2 XL обробляють знімки, зроблені в режимі HDR +, в п’ять разів швидше і споживають в десять разів менше енергії, ніж якщо б цим займався стандартний процесор обробки зображення в Snapdragon 835.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Google Pixel 2
Приклад знімка без використання Pixel Visual Core (зліва) і з режимом HDR + (праворуч)

У режимі HDR + смартфон робить кілька знімків з різними параметрами експозиції, а потім об’єднує їх для досягнення кращої якості. Особливо добре ця функція себе показує при зйомці в умовах недостатнього освітлення і в висококонтрастних сценах.

Google Pixel 2
Приклад фото без використання Pixel Visual Core (зліва) і з режимом HDR + (праворуч)

Уже зараз можливості чіпа Pixel Visual Core застосовують Instagram, Snapchat і WhatsApp. Тепер користувачі «пікселів» можуть робити знімки прямо з цих додатків, використовуючи режим HDR +, а не через стандартну камеру.

Також Google пообіцяла випустити нові AR-стікери, приурочені до зимової Олімпіади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.