Глобальний ринок смартфонів скоротився вперше за 10 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ідерами з продажу минулого року залишилися Apple, Samsung і Huawei.

Експерти IDC провели дослідження світового ринку смартфонів і прийшли до висновку, що він знизився на 0,1%. Це хоч і незначне, але перше падіння за весь період існування. Покупці воліли обирати моделі котрі подешевшали, попереднього покоління або вибирали бюджетні моделі.

За минулий рік в світі було реалізовано 1,47 мільйонів смартфонів. Найбільший спад експерти спостерігали в четвертому кварталі. За три останніх місяці року продано 403,5 мільйонів пристроїв, це на 6,3% менше, ніж в 2016 році. При цьому раніше саме четвертий квартал був найрезультативнішим. На думку аналітиків, це пов’язано з тим, що люди дарували смартфони на Новий рік і Різдво.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глобальними лідерами за підсумками минулого року залишаються як і раніше Apple, Samsung і Huawei. При цьому збільшити свої показники істотно їм не вдалося.

Найсильніше зниження рівня продажів спостерігається в Китаї і США. Китайський ринок смартфонів скоротився вперше з 2009 року на 4,9%. При цьому в 4-му кварталі минулого року падіння посилилося до 15,7% в річному вираженні. Аналітики відзначають, що оновлення, які зробили китайські виробники, виявилися недостатніми для того, щоб змусити споживачів купувати нові моделі. Це призвело до загального сповільнення ринку.

Однак великі гравці ринку зміцнили свої позиції. Зокрема, лідером ринку смартфонів в Китаї в минулому році став Huawei, поставки якого досягли 90,9 млн пристроїв, а частка ринку виросла до 20,4% з 16,4% в 2016 році. На другому місці – Oppo, частка якої підвищилася з 16,8% до 18,1%, на 3-му – Vivo, на 4-му – Xiaomi. Apple замикає топ-5 з часткою ринку 9,3%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.