Незвичайні «фішки» Android 12, про які майже ніхто не розповідає

На каналі Droider.Ru на YouTube вийшов випуск про найцікавіші та маловідомі особливості нової операційної системи Android 12.

Ведучий перерахував цікаві функції оновленої версії Android. Про них в інших оглядах зазвичай не згадують.

Насамперед фахівець зазначив, що зміни в Android 12 торкнулися не лише зовнішнього вигляду, а й «начинки» системи. Вони допомагають швидше справлятися з різними завданнями і роблять операційну систему зручнішою .

  1. Режим керування однією рукою . Активувати його можна в параметрах. Після цього користувач зможе під час роботи переносити все до нижньої половини екрану.
  1. Подвійне постукування по задній панелі . Власник тепер має можливість встановлювати для цієї дії будь-яку зручну команду – наприклад, включення асистента Google або призупинення програвання музики. Крім цього, у параметрах можна зменшити чутливість для уникнення випадкових спрацьовувань.
  1. Пошук по пристроях через свайп вгору . Крім цього, програми запускаються просто після натискання на Enter на клавіатурі (після того, як ви ввели назву програми в рядку пошуку).

Що стосується візуальної частини, то тут найважливіше – це ідея Material You . Вона включає кілька пунктів.

  1. Перемальовані іконки.
  1. Шрифти великого розміру .
  1. Великі віджети та перемикачі налаштувань .
  1. Більш персоналізована операційна система за рахунок підстроювання кольорів системи під шпалери на робочому столі. Крім того, розробники додатків також мають можливість зробити подібну функцію у своїх продуктах.

Також змінилася анімація . При блокуванні вона «ховається» там, де розташований сканер відбитків пальців або кнопка живлення.

Віджети теж дуже змінилися. Крім закруглених кутів у них, змінилася сама кількість цих віджетів. Їх побіуваннях тепер можна увімкнути відкладення повідомлень, приховати беззвучні повідомлення у рядку стану, а також збереження історії повідомлень.

Швидкі налаштування . Вони знаходяться поряд з повідомленнями. Правда, тепер потрібно клікати або свайпати двічі, якщо ви хочете включити Wi-Fi або відрегулювати яскравість. Але цікаво: список налаштувань може динамічно змінюватися. Наприклад, якщо у вас встановлено будильник, він з’явиться в цьому вікні автоматично. У той же час на заблокованому екрані тепер лише дві іконки: перемикання гаманців для оплати та розумний будинок (за бажанням їх можна вимкнути у «Налаштуваннях»).

Що стосується власне “Налаштувань” , то з’явилася функція автоповороту екрана за участю камери. Є адаптивне заряджання.

У плані безпеки також є пара нововведень. Тепер при використанні камери або мікрофона в додатку у вас з’явиться піктограма, що сигналізує про це. Крім того, у «шторці» можна вимикати мікрофон або камеру, якщо це потрібно. А якщо ви якимось додатком давно не користуєтесь, то система автоматично скидатиме дозволи для нього (наприклад, на збір даних про місцезнаходження). При цьому, коли запускаєте завантажений додаток вперше, вам пропонується вже не просто вибрати, чи згодні ви передавати інформацію про місцезнаходження – ви можете вказати, точне або приблизне місце буде вказано.

І ще кілька «фішок» . Помічник запускається після утримання кнопки живлення, з’явилася можливість робити довгі скріншоти веб-сторінок, швидко ділитися посиланням за допомогою перетягування, додалася ігрова панель, швидкий перехід між медіадодатками.

А що ж змінилося «під кришкою» ? Поліпшилася продуктивність, знизилося енергоспоживання, з’явилася підтримка зображень у форматі avif (такі зображення займають менше місця), функція Play as you download (дозволяє запускати ігри до закінчення їх скачування). А ще найцікавіше – повна підтримка доладних дисплеїв (з’явиться, найімовірніше, на початку 2022 року).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.