Ексклюзивна фішка Google Pixel з’явиться на інших смартфонах

Одна з особливостей Android 12, яка поки що доступна тільки на смартфонах серії Google Pixel, незабаром може з’явитися на гаджетах інших компаній. Йдеться про динамічну зміну колірної схеми інтерфейсу пристрою в залежності від встановлених шпалер — її згадка зі списком брендів, що підтримуються, нещодавно з’явилася в коді мобільної ОС.

Google

Екс-редактор XDA-Developers Мішал Рахман опублікував скріншот із фрагментом коду Android 12, в якому є згадка про оригінальну функцію. Там же перераховано низку вендорів, у смартфонах яких імовірно незабаром з’явиться нова фішка для системного інтерфейсу. У списку зазначені OPPO, realme, OnePlus, vivo, Xiaomi, Motorola, Itel, Tecno Mobile, Infinix, HDM Global, Sharp, Sony, TCL, Lenovo, Google та Roboelectric.

Раніше Google вже підтвердила, що відповідний код буде додано до репозиторію AOSP невдовзі після релізу Android 12. Однак на той момент було неясно, чи будуть якісь виробники, окрім Google, зацікавлені в підтримці динамічних тем, оскільки у багатьох є власні варіанти дизайн Android з кастомних елементів дизайну.

Очікується, що вказані компанії зможуть застосовувати власні алгоритми підбору кольору на основі основного відтінку встановлених шпалер, які відрізнятимуться від тих, що використовує Google. Примітно, що до списку не потрапила компанія Samsung, хоча у бета-версії фірмової прошивки Samsung One UI 4 передбачено функцію динамічної зміни кольору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.