Google Pixel 6 розбуковується чужим відбитком пальця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після недавніх скарг на швидкість зчитування відбитка один із власників Google Pixel 6 виявив нову проблему смартфона. За його словами, які підтвердили й інші постраждалі, апарат у ряді випадків може розблокувати навіть стороння людина.

Про знайдену вразливість розповів один із користувачів Reddit, який опублікував відеоролик із її демонстрацією. Як з’ясувалося, подібний випадок — не виняток: у коментарях до посту одразу кілька людей наголосили, що зіткнулися з аналогічною проблемою. При цьому користувачі відзначають, що така поведінка смартфона може бути спричинена не програмною, а апаратною проблемою.

Деякі користувачі припустили, що баг пов’язаний із неякісною захисною плівкою для дисплея. Крім того, розблокування сторонньою людиною в теорії можливе, якщо створений відбиток пальців власника був зроблений некоректно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Google поки що не прокоментували ситуацію. Проте в посібнику користувача компанія зазначає, що перед процедурою створення цифрового відбитка необхідно переконатися, що пальці чисті та сухі, а при скануванні слід притискати подушечки пальців до датчика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.