Інсайдери розкрили цікаві подробиці про майбутній iPhone 14

Незадовго до виходу iPhone 13 авторитетні інсайдери розповіли, що ця лінійка практично нічим не відрізнятиметься від кількох попередніх смартфонів, особливо щодо дизайну. Незабаром ця інформація підтвердилася, але тоді ніхто не звернув увагу на думки експертів з приводу iPhone 14, адже телефон, вихід якого ще навіть не запланували, не дуже привертає до себе інтерес. Проте настав час згадати, які нововведення отримає чотирнадцята версія. Отже, посилаючись на двох інсайдерів (Мінг-Чі Куо та Джона Проссера), ми “намалюємо” вам iPhone 14 таким, яким вони бачать його наступного року.

По-перше, перше ж уточнення варто зробити з приводу назви: найімовірніше керівництво Apple не повернеться до старих традицій додавання літери “S” і нова модель називатиметься просто iPhone 14. Є також підстави вважати, що після 2022-го року нові iPhone взагалі позбудуться всяких цифр. У майбутньому їх позначатимуть лише їх розміром: iPhone mini, iPhone Pro, iPhone Max.

По-друге, з дисплея iPhone 14 цілком може зникнути “чубчик”. Після виходу MacBook Pro багатьом користувачам цей елемент дизайну подобатися перестав. До речі, якщо таке рішення таки ухвалять, Apple відмовиться від Face ID на користь Touch ID, а сканер зроблять підекранним.

По-третє, “яблучна компанія” перегляне модуль камери та повністю ліквідує його виступ за задню кришку. Іншими словами, новий смартфон стане рівним та гладким, як колись був iPhone 4S. Не виключено, що для реалізації задуму сам корпус зроблять трохи товстішим.

Щодо продуктивності прогнози вкрай неоптимістичні: серед інсайдерів є думка, що вперше за всю історію існування Apple новий смартфон отримає старий процесор. Проблема полягає в тому, що через дефіцит чіпів 3-нм SoC Apple A16 навряд чи встигнуть доробити до моменту виходу iPhone 14. Натомість нинішній А15 прискорять софтверними оновленнями, щоб помітно додати пристрою продуктивності та швидкодії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.