Xiaomi знову в п’ятірці світових постачальників смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi повернулася до п’ятірки кращих світових постачальників смартфонів на глобальному ринку. І це незважаючи на те, що в цілому спостерігається тенденція до незначного зниження попиту на мобільні пристрої.

За даними міжнародної дослідницької компанії IDC, світовий обсяг поставок смартфонів в 2017 році знизився на 0,1% і склав $ 1,47 млрд. Хоча звіти компанії Strategy Analytics і Conterpoint показали зростання продажів на 1% і 2% відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Xiaomi знову в п'ятірці світових постачальників смартфонів

З урахуванням того, що споживачі не поспішають переходити на більш дорогі флагманські пристрої, продажі смартфонів в Китаї і США – двох найбільших в світі ринків – істотно зменшилися в останньому кварталі, що призвело до зниження поставок на 6,3% в річному обчисленні, за підрахунками IDC. У Strategy Analytics цей показник склав 9% – найбільше падіння за весь час існування смартфонів.

Згідно IDC, компанія Apple випередила Samsung за обсягами поставок смартфонів у четвертому кварталі (77,3 млн одиниць), однак сумарно за 2017 рік південнокорейський гігант вже традиційно довів своє лідерство, завершивши рік з показником 317,3 млн одиниць.

Xiaomi знову в п'ятірці світових постачальників смартфонів

Серед китайських виробників спостерігається інтрига. Xiaomi вдалося вдвічі наростити обсяги поставок своїх смартфонів, випередивши тим самим свого найближчого конкурента Vivo. За підсумками року Xiaomi займає п’яту сходинку з показником 92,4 млн одиниць. Це найвищий показник зростання (+ 74.5%) серед усіх учасників ринку за минулий рік.

Xiaomi знову в п'ятірці світових постачальників смартфонів

Третю і четверту позиції найбільших постачальників смартфонів зберегли за собою компанії Huawei і OPPO відповідно. Обсяги продажів інших виробників, крім першої п’ятірки, сумарно знизилися на 11,7%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.