Google Pixel 6 Pro проти iPhone 13 Pro Max у тесті автономності. Гідний конкурент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня на заході Pixel Fall Launch компанія Google повноцінно представила смартфони Pixel 6 та Pixel 6 Pro , які працюють на фірмовій однокристальній системі Tensor власної розробки. У мережі вже багато з’явилося тестів продуктивності новинок, а сьогодні пропонуємо ознайомитися з часом автономної роботи.

За словами Google, однокристальна система Tensor насамперед орієнтована на ШІ. Для роботи з машинним навчанням та ІІ в чіп вбудований спеціальний модуль TPU (Tensor Processing Unit), який відноситься до класу нейронних процесорів, що є спеціалізованою інтегральною схемою та призначеною для використання з бібліотекою машинного навчання TensorFlow. 

Також компанія запевняє, що однокристальна система Google Tensor має високу енергоефективність порівняно з іншими чіпами. Цей показник вирішили перевірити фахівці ресурсу PhoneArena, які провели низку тестів автономності Pixel 6 та Pixel 6 Pro, а отримані результати зіставили з іншими пристроями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед тестом нагадаємо, ємність акумулятора в Pixel 6 Pro становить 5003 мАг, а в смартфоні Pixel 6 – 4614 мАг.

Під час тестування в режимі відтворення відео в YouTube через Wi-Fi з’єднання часу автономної роботи Pixel 6 склало рекордні 11 годин, старша модель Pixel 6 Pro протрималася 9,10 години. За словами фахівців, показник молодшої моделі Pixel найвищий із будь-коли протестованих пристроїв, а досягти таких високих результатів допоміг дисплей з меншою частотою оновлення – 90 Гц.

У тесті веб-серфінгу через Wi-Fi з’єднання та при частоті оновлення екрану 120 Гц час автономної роботи Pixel 6 Pro склав 13,13 години, найкращий час показав iPhone 13 Pro Max, протримавшись 18,52 години, що набагато перевищує показники будь-якої іншої моделі. 

В ігровому тесті iPhone 13 Pro Max вдруге підтвердив своє лідерство та зберіг звання «короля автономності» серед флагманських пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.