Samsung розповіла про фішки One UI 4 і анонсувала оболонку для Windows

Samsung офіційно представила нову прошивку One UI 4 для своїх смартфонів та планшетів, а також оголосила про створення спеціальної версії фірмової оболонки для Windows-ноутбуків.

One UI 4

Одним із ключових нововведень стала адаптивна тема оформлення – як і в “чистому” Android 12, кольори підлаштовуються під встановлені користувачем шпалери. 

Також з’явилися нові функції, пов’язані з конфіденційністю. Якщо будь-яка програма використовує камеру або мікрофон, у верхньому правому куті з’явиться відповідна іконка. Після натискання на неї можна перейти в налаштування та заборонити доступ.

Ще прокачали темну тему. Тепер вона застосовується для всіх додатків іконок без винятку. Крім того, розробники доопрацювали верхню шторку та екран блокування, додавши швидкий доступ до мультимедіа.

Перемикання від фото до відео в додатку «Камера» стало зручнішим, з’явилися нові AR-емодзі, а кути віджетів стали закругленими — тепер вони нагадують такі в iOS.

Терміни виходу фінального складання та повний перелік підтримуваних пристроїв компанія опублікує пізніше. Гарантовано оновляться флагмани Galaxy S10 і новіші, а також Note 10 і новіші. 

One UI Book 4

Оболонку для Windows назвали One UI Book 4. Вона призначена для Galaxy-ноутбуків і покликана зробити інтерфейс схожим на мобільні пристрої Samsung. 

Інших подробиць не озвучили, а з урахуванням того, що вихідний код Windows на відміну від Android не відкритий, розробники не зможуть внести сильні візуальні зміни. Ймовірно, що все обмежиться лише фірмовими програмами самої компанії. Коли чекати на реліз, невідомо.

Tizen для всіх та хмарний ігровий сервіс

Samsung розповіла, що її операційна система стане доступною всім виробникам телевізорів за невеликі відрахування. Партнери зможуть не тільки використовувати програмну платформу, але й брендувати свої ТБ логотипом Tizen.

Крім того компанія анонсувала хмарний ігровий сервіс, який буде доступний на телевізорах з Tizen OS. Представники Samsung не почали ділитися подробицями, але відзначили, що користувачі отримають доступ до ігор рівня потужних ПК та консолей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я