Смартфони

Огляд Xperia Pro-I – флагманський камерофон Sony за $1800

Share

Компанія Sony випустила свій новий флагманський смартфон з брендігом Xperia – ним став камерофон Sony Xperia Pro-I, який призначений для творців контенту. Головною фішкою моделі стала технологія виготовлення основної камери, яку головний сенсор смартфона успадкував від бренду бездзеркальних камер Sony Alpha та яка використовується у камері RX100 VII.

Новий смартфон став першим смартфоном на міжнародному ринку з сенсором формату 1.0”. Модель оснащена сенсором Exmor RS з розміром пікселя 2.4 мікрометра, що демонструє справді хороші результати в умовах поганої освітленості. У сенсора є підтримка зйомки в RAW 12 біт з широким динамічним діапазоном, апертура може змінюватися від f/2.0 до f/4.0. Усі три сенсори основного модуля камери мають антирефлективні об’єктиви ZEISS, також модель оснащена ToF-сенсором.

Інші два сенсори, роздільна здатність яких складає 12 МП – ультраширокий 16 мм з апертурою f/2.2 та телефото 50 мм з апертурою f/2.4 і двократним оптичним зумом. У смартфона є 315-точковий автофокус, що покриває майже 90 відсотків кадру. Технологія автофокусу підтримує визначення людей та тварин в реальному часі. Компанія заявляє, що Xperia Pro-I – це перший смартфон, що підтримує зйомку відео у 4К 120 fps та слоу-мо відео до 5х.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для моделі доступний досить цікавий аксесуар, який призначений для творців контенту та влогерів під назвою Vlog Monitor – це зовнішній дисплей з діагоналлю 3.5 дюйма та роздільною здатністю 720p, який можна прикріпити на задню панель смартфона, завдяки чому зйомку можна вести на основний сенсор з оптичним форматом 1.0”. Роздільна здатність основного дисплея Sony Xperia Pro-I складає 4К, діагональ – 6.5 дюйма, частота оновлення – 120 Гц.

Смартфон оснащений флагманським чіпсетом Qualcomm Snapdragon 888, в парі з яким працює 12 ГБ оперативної пам’яті. Оскільки основним призначенням моделі є зйомка відео у високій роздільній здатності, об’єм внутрішньої пам’яті складає 512 ГБ. Окрім цього, модель оснащена слотом для карти пам’яті формату microSD, об’єм якої може складати до 1 ТБ. З коробки модель поставляється з Android 11, є підтримка 5G та Wi-Fi 6. За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4500 мАг, підтримується швидка зарядка потужністю 30W.

Модель буде доступна для покупки з грудня цього року за ціною 1800 доларів у авторизованих реселлерів у США. Також вона буде доступна у Британії, Франції, Німеччині та Нідерландах. Попередні замовлення будуть приймати з 28 жовтня. Окрім смартфона, буде доступний також Vlog Monitor за ціною 200 доларів, а також фірмовий шкіряний чохол за ціною 90 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024

    Nothing Phone (2a) вийшов у новому незвичайному кольорі, але купити його дуже складно

    Стартап Nothing тільки минулого місяця представив бюджетний смартфон Nothing Phone (2a), а вже зараз анонсував…

    30.04.2024

    Всі iPad Pro 2024 року отримають найкращі OLED-дисплеї на ринку

    Глава аналітичної компанії Display Supply Chain Consultants Росс Янг заявив, що майбутні флагманські планшети Apple…

    30.04.2024

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024