Android 12: основні нововведення

Зараз оновитися до Android 12 можуть тільки користувачі Google Pixel 3 і новіших моделей. Іншим доведеться почекати деякий час. Проте як мінімум 12 цікавих функцій у цієї операційної системи є.

Новий зовнішній вигляд. Користувачі точно помітять зміни в дизайні й інтерфейсі. Стало можливо застосовувати один і той самий набір кольорів для шпалер і всіх інших елементів операційної системи, в тому числі віджетів, значків додатків та ін. Шрифт став товщим і більшим, розмір «плиток» налаштувань теж збільшився.

Покращені значки налаштувань в панелі повідомлень. Замість круглих значків ви побачите прямокутні із закругленими краями. Завдяки цьому на них стало легше натискати. Щоправда, для увімкнення або вимкнення Wi-Fi або мобільної мережі тепер доведеться натискати на потрібні «плитки» два рази.

Панель конфіденційності. Тепер всі налаштування дозволів можна подивитися на одному екрані.

Управління мікрофоном і камерою. Тепер в рядку стану при використанні програми буде вказуватися, коли використовується мікрофон або камера. Крім того, в «Швидких налаштуваннях» можна відключати використання мікрофона або камери для всієї системи.

Нова опція відстеження місця розташування. Тепер можна буде передавати тільки приблизні дані про своє місцезнаходження. Крім того, пристрої, що підключаються до смартфону через Bluetooth, більше не вимагатимуть інформацію про ваше місцезнаходження.

Більш докладні повідомлення. Тепер інформації на екрані буде показуватися більше. При натисканні на повідомлення можна буде ще швидше перейти прямо в додаток.

Скріншоти з прокруткою екрану. Тепер на знімку екрану можна захоплювати всю веб-сторінку — за допомогою натискання на «Зробити ще». Крім того, в інструментах для редагування фото з’явилися смайлики, стікери, можливість додавати текст.

Спрощений доступ до Wi-Fi. Стало можливо ділитися даними для Wi-Fi з іншими Android-пристроями — за допомогою натискання на «Поруч» під QR-кодом, а потім на потрібного користувача зі знайдених.

Пошук. Тепер можна шукати будь-який контент на смартфоні, навіть коли пристрій не підключено до інтернету.

Одноручний режим. Його можна увімкнути за допомогою переходу через розділи «Налаштування» — «Система» — «Одноручний режим». Після цього при використанні будь-якого додатка можна буде розділити екран на дві частини, перетягнувши одну з них вниз.

Поліпшення для геймерів. З’явилася панель управління грою з швидким доступом до режиму «Не турбувати», скріншотів, запису екрану, потокової передачі для YouTube, перемикача для відображення кількості кадрів на секунду під час гри. Також тепер можна запускати гру до закінчення її завантаження.

Інші оновлення. За допомогою довгого натискання на кнопку включення можна викликати Google Assistant; автоповорот підлаштовується під положення обличчя перед смартфоном; оновився дизайн вже наявних емодзі та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.