Чи правда, що Android 12 не вийде для смартфонів з менш 6 ГБ оперативної пам’яті?

З виходом нової версії Android в список вимог до мобільних пристроїв додався один параметр. Це «Клас продуктивності». Детальніше про це розповіли на Mobile-Review.com.

Насправді, зазначає автор, параметр «Клас продуктивності», або «Нормальний телефон», завжди був в операційній системі Android. Він залежав від цифрового підпису апаратних пристроїв смартфона, їх драйверів та ін. Але в документації до Android 12 з’явилися деякі мінімальні вимоги до пристроїв. Це щось на зразок «Якщо смартфон не відповідає класу продуктивності 11, то не встановлюйте в нього з заводу Google Assistant і камери 128 МП». І це тепер буде грати головну роль при оснащенні смартфонів тими чи іншими функціями, а також при виборі покупцем пристрою.

Зараз найдосконалішим вважається пристрій 12 класу. Вимоги до нього вказані нижче.

Чи правда, що Android 12 вийде для смартфонів з менш 6 ГБ оперативної пам'яті?  Не зовсім

Дані в таблиці говорять про те, що скоро смартфони з оперативною пам’яттю менше 6 ГБ будуть вважатися бюджетними навіть в тому випадку, якщо за іншими параметрами вони випереджають конкурентів. Те ж саме стосується і фронтальної камери або основний, причому вони не пов’язані з продуктивністю.

Відомо, що апарат, якому буде присвоєно клас 12, пізніше отримає і клас 13 (правда, поки його ще немає), якщо все ще буде відповідати вимогам. Тобто навіть якщо ви купите флагман на Android 12, то він легко може перестати бути флагманом після виходу Android 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.