Ось чому будь-який Android-смартфон знімає відео гірше iPhone

Серед користувачів популярна думка, що відносно свіжий iPhone завжди знімає краще будь-якого Android-смартфона. Тепер же з’явилося пояснення, чому це і справді так.

Розповісти про «внутрішню кухню» Android і iOS вирішив розробник програми mcpro24fps – софта для зйомки професійних відео з ручними настройками на смартфон. За словами фахівців, головна проблема мобільної системи від Google – безпосередньо розробники телефонів.

Вони, замість підтримки наявних в Android інструментів для взаємодії з камерою, створюють свої «милиці». Більш того, бренди не розкривають секрети своїх рішень розробникам додатків.

У свою чергу Apple навпаки, не заважає стороннім девелоперам користуватися всіма благами iOS при створенні софту. За рахунок цього той же Filmic Pro працює куди краще стандартного додатка камери iPhone.

Що цікаво, навіть Pixel не є «рятівним колом» в світі Android. З неясної причини, сам пошуковий гігант не користується вбудованими в свою систему API, тим самим заважаючи творцям софта скористатися наявними можливостями камери смартфона на повну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.