Перший iPhone обходився своїм покупцям на 81% дешевше, ніж iPhone 13

За 14 років виробництва смартфони Apple в середньому подорожчали майже в два рази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу першого iPhone в США в 2007 році вартість смартфонів Apple до поточного моменту збільшилася на 81%. Це означає, що в 2021 році потенційні покупці в середньому платять за iPhone 13 на 437 доларів більше, ніж платили користувачі за iPhone першого покоління в 2007 році.

Однак це – без урахування інфляції. А якщо з нею, то картина сильно змінюється, і Apple вже не виглядає компанією, яка наживається на користувачах: з урахуванням інфляції за ці 14 років iPhone подорожчали лише на 26%. Тому, знову ж таки, з урахуванням інфляції, вартість нинішніх iPhone вища лише на 154 долара, якщо порівнювати вартість iPhone 13 з ціною iPhone першого покоління.

Якщо розглядати статистику в розрізі країн і з урахуванням інфляції, то виходить дуже цікава картина. В Ірландії покупка iPhone 13 зараз обходиться на 32% дешевше, ніж оригінального iPhone в 2007 році. У США iPhone 13 на 12% дорожче, ніж перший iPhone в рік свого дебюту. Ну а лідером зростання ціни є ОАЕ – в цій країні iPhone за 14 років подорожчав на 110%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.