Xiaomi вирішили відмовитися від прошивки MIUI в деяких смартфонах

Всі знають компанію Xiaomi, як виробника смартфонів, розробника фірмової оболонки MIUI, власника багатьох суббрендів і просто виробника великої кількості розумних пристроїв. Стосовно суббрендів, то Xiaomi випускає смартфони від імені Redmi, Black Shark та POCO. Стосовно POCO, то формально вони незалежний бренд, але на ділі їхні смартфони максимально наближені до тих, які випускають Xiaomi, та ще й працюють під управлінням тої ж оболонки, що й інші смартфони – MIUI. Саме про MIUI сьогодні й піде мова, а саме про те, що Xiaomi вирішили відмовитися від прошивки MIUI в деяких смартфонах.

В даному випадку мова піде не про 1-2-5 смартфонів, а про всі смартфони, які випускають під брендом Redmi. Так, Xiaomi вирішили зробити Redmi умовно незалежним брендом і для цього їм прийшлося розробити нову оболонку для цих смартфонів.

За попередньою інформацією, нова оболонка для Redmi повинна зробити відмінність між Xiaomi та Redmi більш значною, щоб покупці не плуталися в найменуваннях і вважали, що між Xiaomi та Redmi виникла конкуренція. На ділі, ідея розділення оболонок між брендами виглядає навіть дуже добре, оскільки так справді буде якесь нове відчуття при користуванні смартфонами Redmi.

Стосовно оболонки, то даних неймовірно мало, оскільки це тільки перша інформація про неї, а значить вона ще в стадії розробки, або ж навіть тестування. Також невідомо, як вона буде називатися, тому умовно назвемо її RedmiUI, щоб було простіше говорити в майбутньому.

Про зміни, які нам варто очікувати в RedmiUI, також відомо мало. Все що повідомляється, так це те, що ми отримаємо нову анімацію, нові піктограми, тобто зміниться візуальне сприйняття, а вся начинка буде тою ж MIUI. Очікується, що RedmiIU буде працювати на базі Android 12, як і MIUI 12.5.

Дата релізу також невідома, але за чутками, це може відбутися в грудні цього року, або ж січні 2022 року. Зараз нам залишається очікувати на більш детальну інформацію про нову – стару оболонку для смартфонів Redmi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.