Аудіотест iPhone 13 в DxOMark: флагманський рівень звуку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за iPhone 13 Pro Max в лабораторії DxOMark пройшла аудіотестування і базова версія нового флагмана Apple. Як виявилося, різниця в ціні не позначилася на можливостях акустики гаджета – він посів високе становище в рейтингу «музичних» пристроїв.

Акустична система iPhone 13 включає два динаміка з підтримкою технології Dolby Atmos і мікрофони з функцією шумозаглушення для телефонних розмов. Крім того, власникам смартфона доступна функція акустичного зуму під час запису відео і можливість самостійного регулювання максимального рівня гучності.

Сильною стороною пристрою при відтворенні аудіо експерти назвали приємний тональний баланс з більш «теплим» звучанням низів і середини в порівнянні з попередніми поколіннями iPhone. Апарат також продемонстрував точну локалізацію звуку і широке охоплення діапазону частот.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При тестуванні записи були відзначені такі особливості, як природний тембр, хороша гучність і стійкість до високих рівнів звукового тиску. При цьому спостерігалася точна локалізація навіть при записі в портретній орієнтації екрану, до того ж в більшості випадків аудіодоріжка не страждала від артефактів.

У число недоліків iPhone 13 фахівці включили інверсію стерео при прослуховуванні музики, а також спотворення басів на максимальній гучності. Крім того, спостерігався брак чіткості і розбірливості у записаної доріжки, а при роботі мікрофона на відстані від джерела звуку «плавало» позиціонування.

За результатами випробувань iPhone 13 набрав 75 ​​балів, посівши шосте місце зведеного аудіорейтінга лабораторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.