Про що промовчала Apple на презентації iPhone 13?

Виробник докладно розписав можливості девайсів, але про окремі цікаві деталі чомусь промовчав

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлені 14 вересня компанією Apple iPhone 13 смарт-годинники Watch Series 7 і два планшета iPad сподобалися користувачам. Виробник докладно розписав можливості девайсів, але про окремі цікаві деталі чомусь промовчав. Розбираємося в нюансах.

Watch Series 7

Після вивчення специфіки нових пристроїв в Xcode Стів Троутона-Сміт прийшов до висновку, що для них компанія вибрала процесор Series 6. Причиною тому стало кодове позначення процесора «сімки»: «t8301». Аналогічна маркування використовується у гаджетів Series 6. Можливо, висновок є помилковим, так на потужності Series 7 акценту не було. Користувачі оцінили сумісність ремінців старої і нової серії.

Смартфони

Габарити і вага девайсів збільшилися. Під час презентації було акцентовано увагу на збільшеній тривалості автономної роботи. У порівнянні з дванадцятої серій користувач буде користуватися на 1,5 – 2,5 години довше. Це пояснюють зрослі габарити, так як для розміщення більш ємною батареї потрібно вільний простір.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, якщо iPhone 12 Pro Max має товщину 7,4 мм при вазі 228 г, то у аналога тринадцятої серії вага 240 г, поперечні розміри зросли на 0,3 мм. Pro-девайс менш важкий: 204 грама проти 189 попереднього покоління. Його товщина 7,65 мм, що більше на 0,25 мм. Базове виконання має схожу співвідношення. Про це промовчали, але чохли для новинки доведеться купувати нові. Через трохи збільшення товщини, старий вдягнути не вийде.

Компанія попрацювала над «монобровою» системи фронтальних датчиків, зменшивши її на 20%. «Чубчик» Face ID столу тонше і розташовується вище на 1 мм.

Нове покоління має слот для nanoSIM і підтримує відразу дві eSIM. Такого поєднання у продуктів Apple раніше не було. Виробник пропонує дві eSIM або фізичну nanoSIM і вбудовану eSIM. Користувач сам вирішує, який варіант краще. Скористатися відразу трьома не вийде.

Залізо базової версії поступається за характеристиками Pro. Всі чотири гаджета використовують однаковий SoC. Система має чіп, що має одночасно CPU і GPU. Звичайний девайси пропонують з 4-ядерний графічною підсистемою, то в Pro-версії – з 5-ядерної. Під час ігор і перегляду сторінок різниця стає відчутнішою. Змінюється чіткість відображається картинки.

Про існуючому відмінності під час презентації розповіли, але не уточнили причини. Швидше за все, це пов’язано із записом iPhone 13 Pro відео в форматі ProRes. Підтримка такого кодека вимагає GPU більшої потужності. Для записаних відео доведеться виділити більше місця. Знаючи про це, виробник передбачив в лінійці модель з терабайтним сховищем. Такий обсяг пам’яті дозволить записати більше цікавих моментів в кращій якості.

Бездротова й провідна зарядка не змінилася. Компанія не стала витрачати ресурси на їх поліпшення. Мимохіть було сказано, що збережена система MagSafe для бездротової зарядки. З огляду на, що вона як і була 15-ватної, так і залишилася, говорять про відсутність будь-яких змін.

Заряджаючи свої девайси від інших зарядок стандарту Qi, користувач отримує тільки 7,5 Вт. Це стосується і прискореної провідний підзарядки. Адаптер живлення в комплект поставки не входить. Його треба купувати додатково. Виробник пропонує вибрати такий же, як в минулому році на 20 Вт.

Швидкість передачі даних відрізняється. Найшвидший 5G доступний тільки гаджетам, реалізованим на території США. Передбачалося, що «айфони», що мають маркування 5G mmWave придбають жителі інших країн. Очікування не виправдалися. Така продукція йде тільки на американський ринок. У пристроїв з 5G mmWave на правій стороні корпусу є додаткова антена. Вони підтримують діапазони n258, який потрібні для роботи 5G mmWave на частотах вище 6 ГГц.

Час презентації було обмежено, що не дозволило розкрити всі секрети. Придбавши смартфон нового покоління, можна розширити свої можливості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.