Смартфони

iPhone 13 Pro Max – перші враження про роботу найбільш дорогого флагмана компанії Apple

Share

Після використання флагмана iPhone 13 Pro Max протягом трьох днів давайте поговоримо про його переваги та недоліки.

Коротка специфікація

1. Панель 6.7 дюйма (OLED), роздільна здатність 1284 х 2778, співвідношення граней 5 до 9, яскравість від 1000 до 1200 ніт, розроблена за технологією Dolby Labs. Частота оновлення кадрів 120 герц.
2. Процесор і платформа Bionic A15, iOS 15).
3. Пам’ять – 1 ТБ, 512, 256, 128 ГБ, ОЗП – 6 гігабайтів.
4. Присутні всі сучасні модулі для зв’язку.
5. Матеріал корпусу – рамка з нержавіючої сталі, скло спереду і ззаду.
6. Оптика – 12 МП, ф / 1.5, ширина 0 – 26 мм, піксель – 1.9 мікрон, матриця OIS, PDAF + 12 МП, ф / 2,8, режим телефото 77 мм, з 3 – кратним візуальним наближенням об’єктів + 12 МП, надширока матриця, ф / 1.8, 120 °, 13 мм, сенсори TOF 3D LiDAR і PDAF для вимірювання глибини різкості, світлодіодний спалах подвійна, 10 – бітний HDR, 4К (60 к / с).
7. Лінза лицьова – 12 МП, ф / 2.2, 23 мм, біометричний визначник SL 3D, 60 к / с, 4K.
8. Батарея ємністю 16.75 Вт / год або 4352 мА / год, блок живлення потужністю 20 Вт (від 0 до 50% за 30 хв), зарядка за бездротовою технологією на 15 Вт.
9. Розміри – 7.7 х 78.1 х 160.8 мм.

Зовнішній вигляд

На перший погляд габарити телефону істотно не змінилися в порівнянні з торішньою версією. Однак його товщина збільшилася на 0.25 мм, а маса – на 12 м. Він досить важкий, але це не зменшує значущості девайса. Лицьова поверхня смартфона покрита склом, тому краще надягти на виріб захисну плівку. У новому пристрої верхня передня область ( «чубчик») трохи зменшилася.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Максимальна яскравість екрану складає 1000 ніт і він вперше пропонує довгоочікувану функцію «High Brush». Це панель LTPO з швидкістю оновлення кадрів 120 герц, оснащена технологією регульованої частоти ProMotion. Дане рішення забезпечує адаптовану анімацію на дисплеї, що істотно позначається на автономності батареї.

Тепер не потрібно робити якісь – то настройки, система автоматично створить сприятливі умови. Наприклад, при перегляді фільму опція без участі людини підбере потрібну швидкість зміни зображень.

Айфон 13 Про Макс отримав панель Super Retina XDR розміром 6.7 дюйма, дозволом +1284 2778 і охопленням колірної гами P3. Відображається контент в якості HDR чіткий і реалістичний. Монітор виконує завдання на вищому рівні.

Оптика

Фотографічний модуль трохи став товстішим і більшим. Три об’єктива були технічно істотно поліпшені. Вони підтримують нічний, надширококутний режими і автофокус. Дрібні деталі на знімках виглядають контрастно і не перенасичене.

Фото в темряві, зроблені головною лінзою, мають непогані результати. Алгоритм шумозаглушення працює справно. Флагман забезпечує досить точну передачу кольорів і не створює явного блакитного відтінку.

Сенсор (автоматично настроюється фокус) з надшироким кутом огляду призначений для макрознімків і відео. Процес не можна перевести в ручний режим. Телеоб’єктив тепер може наближати предмети в три рази, що позитивно позначається на фотографіях, знятих з великих відстаней. У темний час доби ця лінза виконує завдання нормально, але досить довго. Краще використовувати основну камеру.

Відео завжди було сильною стороною «яблучних» смартфонів. IPhone 13 Pro Max ще раз доводить це твердження. Нова опція ProRes (буде доступна після оновлення ПЗ) призначена для низького рівня стиснення контенту і високої точності відтворення відтінків. Однак розмір файлів при цьому істотно збільшиться, тому потрібно відповідне сховище, яке і було реалізовано в версії телефону з об’ємом пам’яті до одного терабайта.

Нічне фото на iPhone 13 Pro Max
Приклад макрофото, знятого на надширококутну камеру
Портретне фото, зняте на телефотокамеру

Ефект фільму

Найбільш вражаючою функцією є механізм штучного інтелекту. Він автоматично розпізнає предмети. Тут є і ручне управління фокусом, яке відмінно відновлює зв’язки між далекими, середніми і ближніми персонажами на екрані.

Роботизована система генерує відомості про глибину різкості, що знімається з частотою 30 разів на секунду, визначає відстань між особами в сцені і навколишнім середовищем. Потім за допомогою нейронної мережі спрощує завершальний етап.

Система

Біонічне чіпсет A15 володіє п’ятьма ядрами. Виконує завдання миттєво, без будь-яких затримок і збоїв. Найпотужніший процесор не підведе власника Айфон 13 Про Макс в найважчих ситуаціях.

Ігри

Ігровий процес вимогливого додатки тривав півгодини. Після включення опції низького заряду акумулятора обладнання стало працювати стабільніше і ефективніше. Температура корпусу часом досягала 43.5 ° С. Після такого показника яскравість дисплея починає знижуватися, щоб запобігти поломку телефону.

Екран американського флагмана підтримує адаптивну настройку 10Hz – 120Hz. Частота кадрів також впливає на швидкість анімації. Коли контент відображається не зовсім гладко, то задіюється енергозберігаюча технологія, яка знижує споживання енергії батареєю. На жаль, протягом тесту не було виявлено окремий перемикач для ProMotion.

Батарея

Смартфон отримав акумулятор ємністю 16.75 Вт / год (4352 мА / г). Блок підтримує дротову зарядку потужністю 20 Вт. Процес займає 118 хвилин, щоб довести накопичувач енергії до повного робочого стану. Прилад необхідно придбати окремо.

Висновок

IPhone 13 Pro Max володіє функціями ProMotion, ProRes, ProRaw. Тепер флагман використовує кінематографічні ефекти, які допомагають створювати професійне відео. Пристрій з максимальною комплектацією має відмінне програмне і апаратне забезпечення. Незважаючи на високу вартість цей девайс кращий з кращих в лінійці тринадцятої серії «яблучних» смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S25 може стати чудовим ігровим смартфоном завдяки Snapdragon 8 Gen 4

    Samsung, швидше за все, випустить Galaxy S25 на початку наступного року, і очікується, що телефон…

    13.05.2024

    Скільки коштуватиме нова кишенькова консоль Asus ROG Ally X

    Минулого тижня Asus розкрила факт швидкого анонсу кишенькової консолі ROG Ally X, запланований на 2…

    13.05.2024

    Нові подробиці про флагманський Xiaomi 15 Pro потрапили в мережу

    В інтернеті з'явилася нова інформація про камери флагманського смартфона Xiaomi 15 Pro. За даними авторитетного…

    13.05.2024

    Sony розкрила ключові характеристики Xperia 1 VI та 10 VI (відео)

    Компанія Sony опублікувала офіційні відеоматеріали, присвячені готується до випуску смартфонам Xperia 1 VI і Xperia…

    13.05.2024

    Стало відомо що Google Pixel 8a має нову приховану функцію

    Минулого тижня компанія Google несподівано представила свій новий телефон середнього класу, Pixel 8a. А тепер…

    13.05.2024

    Apple більше не входить до п’ятірки лідерів на ринку смартфонів у Китаї

    Після одинадцяти кварталів спаду поспіль китайський ринок смартфонів продемонстрував скромні, але значні ознаки відновлення у…

    13.05.2024