iPhone 13 Pro увійшов в топ-5 камерофонів рейтингу DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за техноблогерамі можливості зйомки флагмана Apple оцінили і експерти лабораторії DxOMark. Знявши тисячі фотографій і кілька годин відеороликів, вони назвали ключові переваги і недоліки пристрою, який посів високе положення в підсумковому рейтингу.

Основна камера iPhone 13 Pro представлена ​​трьома 12-мегапіксельними датчиками, які оснащені різною оптикою: універсальною, ультраширококутною і телеоб’єктивом. Гаджет також здатний записувати 4K-відео зі швидкістю 60 fps.

Згідно зі звітом експертів, смартфон продемонстрував здатність точно заміряти експозицію і передавати природні кольори, відтінки шкіри і баланс білого практично в будь-яких умовах зйомки, включаючи складні сцени із підсвічуванням. Автофокус спрацьовує швидко і точно, при цьому камера забезпечує хорошу деталізацію при роботі як в приміщенні, так і на вулиці. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами фахівців, у смартфона немає проблем з експозицією, а записане на нього відео має широкий динамічний діапазон – виробник зумів знайти хороший баланс між деталізацією і шумом. Відстеження рухомих об’єктів і перемикання між ними відбувається плавно і без затримок.

До недоліків апарату експерти віднесли підвищений рівень цифрового шуму на фотографіях при зйомці на телеоб’єктив і шірік в умовах поганого освітлення і обмежений динамічний діапазон в висококонтрастних сценах. Періодично на знімках спостерігалися відблиски, артефакти і квантування кольору. У DxOMark також відзначили, що максимальні значення зуму призводять до зниження деталізації.

В ході тестування на готових матеріалах неодноразово виникали фантомні рожеві відтінки при підстроювання балансу білого, а також відблиски і ореоли при слабкому освітленні. Деяка втрата деталізації текстур спостерігалася і при запису відео.

У загальному заліку камера iPhone 13 Pro набрала 137 балів, посівши четверту сходинку рейтингу камерофонів DxOMark. Лідером списку з показником в 144 бали залишився HUAWEI P50 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.