Нові iPhone 13 не підтримують зручне розблокування по Apple Watch

Першим власникам нових iPhone 13-й серії піднесли неприємний сюрприз. Виявляється, гаджети не підтримують функцію розблокування по Face ID в масці, що було додано ще на початку року в прошивці iOS 14.5. Apple вже визнала наявність такої проблеми.

Як виявилося, функцію, що прийшла з iOS 14.5 ще в квітні 2021 року на всі фірмові смартфони з Face ID, не можна активувати на iPhone 13. Згідно з повідомленнями на сайті Reddit , власники Apple Watch, що поновили свої смартфони до iPhone 13, не можуть їх розблокувати з маскою на обличчі.

Причому багато постраждалих, намагаючись виправити ситуацію, скидали смарт-годинники і запускали їх як новий пристрій, змінювали паролі і робили їх загальними для обох гаджетів, а також застосовували різні методи відновлення і настройки. Але ніякі заходи не допомогли, і на їх смартфонах при спробі активації спрощеної розблокування як і раніше з’являється повідомлення: «Неможливо встановити зв’язок з Apple Watch».

Apple визнала помилку, опублікувавши на своєму сайті підтримки звернення з проханням почекати оновлення програмного забезпечення. Також компанія порекомендувала відключити на смартфоні функцію розблокування за допомогою Apple Watch до виходу апдейта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.