120 Гц в нових iPhone працюють тільки в стандартних додатках

З’ясувалося, що одне з головне нововведення iPhone 13 Pro і 13 Pro Max не працює в повній мірі. Обидва смартфони отримали дисплеї ProMotion з адаптивною частотою оновлення 120 Гц, але в сторонніх додатки плавність залишилася на рівні стандартних 60 Гц.

Справа в тому, що Apple ще не підготувала документацію для розробників, щоб вони могли оптимізувати свій софт. Першими на проблему звернули увагу співробітники порталу 9To5Mac – при скролінгу досягається максимальна плавність, але інші анімації обмежені 60 Гц. При цьому в стандартних додатках Apple все працює нормально.

Компанія визнала проблему і пообіцяла найближчим часом підготувати інструкції для розробників – їм потрібно буде додати запис в розділ Info.plist, щоб розблокувати 120 Гц.

Крім того, Apple повідомила про знайдений баг через який анімації, керовані движком Core Animation, не можуть досягти максимальної частоти оновлення. Його виправлять в наступному оновленні iOS. Згодом всі сторонні програми стануть такими ж плавними, як і додатки від самої Apple, але поки доведеться зачекати.

Нагадаємо, що продажі нових айфонів почалися 24 вересня. Цінник на iPhone 13 Pro починається з 999 доларів, а iPhone 13 Pro Max коштує від 1099 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.