Експерт назвав оптимальний термін апгрейда старих iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітик компанії Creative Strategies Бен Баджарін склав діаграму зміни продуктивності нових iPhone від моделі до моделі. За його словами, різниця в потужності між пристроями останнім часом знижується, але як і раніше вражає – особливо якщо міняти смартфон не щороку.

У якості відправної точки Баджарін зупинився на показнику одноядерної продуктивності процесора Apple A7, встановленого в iPhone 5s, і проаналізував наступні за ним чіпи аж до A15 в складі iPhone 13. На діаграмі експерт вказав фактичну зміну продуктивності, процентне поліпшення потужності в річному обчисленні, а також загальну тенденцію до зниження розриву між новими моделями починаючи з Apple A9.

Хоча в цифровому вираженні приріст продуктивності відчутно скоротився за останні кілька років, Apple, на думку експерта, як і раніше залишається лідером ринку за цим показником. Очікується, що за рахунок переведення мобільної платформи Apple A16 на 4-нанометровий техпроцес компанія зможе істотно збільшити продуктивність новинки в порівнянні з актуальними моделями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітик також відзначив, що навіть з урахуванням меншого, ніж раніше, приросту потужності, продуктивність нових смартфонів Apple подвоюється кожні три-чотири роки. Наприклад, власники iPhone XS, переходячи на iPhone 13, можуть розраховувати на 91-відсоткове збільшення продуктивності. За його словами, саме власники моделей такого «віку» є одними з найбільш активних покупців нових флагманів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.