Флагмани iPhone 13 Pro Max і Samsung Galaxy S21 Ultra порівняли за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі Mrwhosetheboss експерт протестував фото- і відеозйомку на двох кращих на даний момент смартфонах Apple і Samsung. Порівнювалися апарати по 12 параметрам.

Ведучий каналу Арун Маін (Arun Maini) оцінив новітні флагмани по 12 пунктам.

  1. Функціональність . За словами блогера, вона приблизно однакова. Камери мають схожу числом режимів і функцій. І це в тому числі завдяки оновленій версії iPhone – 13 Pro Max (додалися стилі зйомки, макрорежим, Cinematic Mode).
  1. Зум . Тут однозначно виграє Samsung з 3-кратним і 10-кратним оптичним зумом. У Apple же наблизити зображення можна максимум в 3 рази.
  1. Макрозйомка . Відстань до об’єкта при фотографуванні у iPhone менше – 2 сантиметри, в той час як у Samsung – 3. Однак деталізація при цьому краще виявляється у Galaxy S21 Ultra. Тобто за цим параметром теж немає переможця.
  2. Нічний режим . При низькому освітленні Apple справляється краще: на його знімках більш природні кольори, краще деталізація, а при більш тривалій витримці (10 секунд) він робить приблизно такі ж фото за якістю, як Samsung. Але в Samsung є і перевага – 10-кратний зум, тому при наближенні фото виходять у нього краще. Проте пальму першості дісталася тут iPhone.
  3. Портретний режим . Тут кращим став продукт Apple за рахунок більш якісних фото при 3-кратному збільшенні.
  4. Зйомка відео на фронтальну камеру . Обидва смартфони показують по цьому параметру приблизно однакові результати. У селф-камери відмінна стабілізація, хороший рівень деталізації, задній фон не засвічується.
  5. Звук при відеозйомці . По цьому пункту також переможця не виявилося.
  6. Селфі-фото . На думку ведучого, виграють фотографії Samsung. У режимі портрета при зйомці на фронтальну камеру деталізація у них вище і при слабкому освітленні фото виходять не такі різкі, як на iPhone.
  7. Уповільнена зйомка (Slow Mo) . Перемагає тут Samsung, але тільки за рахунок того, що уповільнення відео у нього сильніше – в 32 рази.
  8. Денні фотографії . Незважаючи на те що у блогера було кілька варіантів подібних фото, вибрати модель-переможця він не зміг. По перенесенню кольорів приємніше Samsung, а фотографії людей здалеку краще робить iPhone.
  9. Відео на основну камеру . Картинка з iPhone, каже Арун Маін, виходить яскравіше, чіткіше, на ній менше шумів. І єдиний мінус новітньої моделі Apple – відблиски при наведенні в темряві на яскраві об’єкти.
  10. Стабілізація . Невеликі відмінності між смартфонами можуть бути видні тільки в найскладніших умовах (наприклад, при бігу), і трохи краще виявляється Samsung. Також у Galaxy S21 Ultra є функція сверхстабілізаціі, але дозвіл при цьому обмежується 1080p.

https://www.youtube.com/watch?v=ZoP80SfGscM&feature=emb_title

За підсумками порівняння камера Samsung Galaxy S21 Ultra набрала трохи більше балів, ніж камера iPhone 13 Pro Max. При цьому блогер зауважив, що якщо фото і відео у Samsung краще з реалізації роботи функцій, насиченості кольорів, то у iPhone – за надійністю в цілому, він більш стабільно працює, показує високу продуктивність при зйомці в темний час доби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.