Смартфони

Камери iPhone 13 і 13 Pro перевірили в роботі (ФОТО, ВІДЕО)

Share

Слідом за тестами продуктивності iPhone 13 журналісти взялися за огляди можливостей камер всіх моделей серії. З’явилися в інтернеті і приклади реальних знімків, зроблених за допомогою iPhone 13, а також ролики, що демонструють роботу функції Cinematic Mode.

У моделях iPhone 13 і 13 mini встановлені ідентичні датчики. У порівнянні з попередниками вони отримали кілька якісних змін. Зокрема, була покращена світлопроникність сенсорів, а заодно компанія оновила набір лінз ширококутний об’єктив. Крім того, наявність більш продуктивного ISP і нового процесора, за словами журналістів, помітно прискорює обробку фото при роботі в умовах недостатньої освітленості.

При зйомці на ширококутний об’єктив була відзначена краща оцінка експозиції і більш висока деталізація в порівнянні з iPhone 12. Нові смартфони також демонструють менше шуму в нічному режимі і більш широкий динамічний діапазон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в iPhone 13 з’явилася можливість запису 4K-відео в форматі Dolby Vision зі швидкістю 60 кадрів в секунду. Нарешті, Apple реалізувала спеціальний кінематографічний режим, який використовує можливості чіпа A15 Bionic для отримання ефекту портретного режиму з відстеженням осіб і перекладом фокуса по руху голови героя відеоролика. Запис при цьому ведеться в якості 1080p @ 30 fps. Активується він і для селф-камери.

Фото зроблені на iPhone 13

У моделях iPhone 13 Pro і 13 Pro Max компанія зробила особливий акцент на зйомці в умовах поганого освітлення, підвищивши светосилу основного модуля камери до значення f / 1.5. Піддався переробці і ширококутний модуль обох пристроїв, дозвіл якого залишилося без змін і становить 12 мегапікселів.

Компанії, за словами обзорщіков, вдалося поліпшити передачу кольору, знизити рівень шумів і зробити точку чорного більш природною, якщо порівнювати з торішньою моделлю. При цьому, як відзначають журналісти, в більшості сценаріїв користувачі практично не помітять різниці між якістю зйомки на iPhone 13 і 13 Pro.

Фото зроблені на iPhone 13 Pro

Одним з головних нововведень для iPhone 13 Pro і Pro Max стала поява функції автофокусування в ширококутному модулі, що дозволяє використовувати його для макрофотографії. При зйомці на відстані менше 10 см від об’єкта відповідний режим активується автоматично, але Apple планує активувати ручну настройку цієї функції в майбутніх прошивках. Мінімальна відстань фокусування камери «Прошки» становить 20 мм.

Pro-версії iPhone 13 також підтримують функцію 3-кратного оптичного зуму з підтримкою розмиття фону. Пізніше Apple також додасть можливість зйомки в режимі ProRes – на думку авторів перших оглядів iPhone 13 Pro і Pro Max, після цього пристрою можна буде назвати одними з кращих камерофонів на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024