Новий смартфон Motorola перевершив флагман Samsung і Google Pixel по ремонтопридатності

На YouTube-каналі PBKreviews вийшло відео з розбором і оцінкою нового апарату Motorola з точки зору легкості і можливості проведення ремонту.

Ведучий каналу PBKreviews повністю розібрав смартфон Motorola Edge 20 і визначив, наскільки просто буде замінити його запчастини при поломці. В цілому пристрій одержав оцінку 7,5.

Експерт дістав з корпусу батарею, верхню частину корпусу, де розташовані три об’єктива (основний, ширококутний, надширококутний), процесор, плата, додатковий мікрофон. При цьому об’єктиви тут легко від’єднуються від конструкції. Також вдалося детально розглянути фахівця складові нижній частині корпусу смартфона: основний мікрофон, додаткова плата, порт для зарядки.

Для заміни дисплея, додає провідний, необхідно буде від’єднувати акумулятор. Крім того, досить просто у цього апарату поміняти бічні кнопки, верхній динамік.

Експерт зробив висновок, що телефону Motorola Edge 20 можна дати 7,5 балів (з 10 максимальних), оскільки задня панель знімається легко, а інші запчастини прибрати і замінити теж не складе труднощів. Однак немає спеціальних “язичків”, які б допомогли, наприклад, підчіплювати батарею, щоб витягнути її.

Втім, аналогічний смартфон середнього класу Samsung Galaxy M32 виявився ще кращий по ремонтопридатності, ніж Motorola Edge 20, і заробив 8 балів з 10 можливих.

Samsung Galaxy S21 Ultra показав себе менш ремонтопридатним. Він отримав всього 6 балів . Для того щоб витягти і замінити у нього батарею, доведеться докласти багато зусиль. До того ж всередині корпусу немає спеціальних “язичків”, що полегшують це завдання. З цієї причини, а також через те, що екранний кабель приєднаний до самого дисплею і його не можна відкріпити, і через скляної задньої панелі апарат отримав не дуже високу оцінку.

Ще нижче ступінь ремонтопридатності – у Google Pixel 5a. На думку ведучого, цей пристрій заслуговує тільки 5 балів з 10. У цього пристрою деталі можна поміняти, знявши при цьому екран, а не задню панель. Взагалі у цій моделі Pixel легко замінити дисплей, але не інші частини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.