Більш ранні версії Android стануть безпечнішими

В Android 11 з’явилася функція автоматичного відключення роздільної здатності для додатків, які довгий час не використовувалися. Тепер же Google вирішила реалізувати її і на пристроях з більш старими версіями операційної системи.

Якщо користувач не запускає якийсь додаток протягом як мінімум трьох місяців, то в Android 11 і новіших версіях система автоматично «відкликає» дозволи, видані програмою в минулому. Таким чином підвищується безпеку і знижується потенційну витрату енергії. Проблема в тому, що більша частина пристроїв працюють на старіших версіях Android. Тому Google прийняла рішення реалізувати функцію автоматичного відключення дозволів на смартфонах і планшетах під управлінням Android 6.0 Marshmallow.

Розгортання функції буде відбуватися за допомогою оновлення сервісів Google Play, починаючи з цього грудня. Правда, тут є кілька уточнень. Працювати вона буде тільки з додатками, адаптованими під Android 11 і вище (підтримують API 30+). Для більш старих програм з підтримкою API 23-29 користувач зможе вручну включити відключення дозволів, щоб уникнути потенційних проблем.

Крім того, на деякі програми автоматичне відключення дозволів і зовсім не поширюється. Це різні корпоративні програми. Додатково вказується, що розробники можуть попросити користувачів відключити скидання дозволів для їх додатків. Це потрібно в тих випадках, коли додаток призначений для роботи переважно в фоновому режимі без необхідності взаємодії з ним з боку користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.