Навіщо потрібен iPhone 13 Pro з 1 ТБ пам’яті

Для зйомки ProRes-відео в 4K потрібно мінімум 256 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лінійці iPhone 13 Pro з’явилася нова модифікація з 1 ТБ пам’яті. iPhone 13 Pro з таким обсягом обійдеться біля 60 000 грн, iPhone 13 Pro Max ще більше.

Але кому взагалі потрібно стільки пам’яті в iPhone? Якщо ви хочете знімати ProRes-відео в 4K і 30 кадрах в секунду – базової версії на 128 ГБ не вистачить.

У прес-релізі і на сайті Apple вказано, що для зйомки ProRes в такій роздільній здатності буде потрібно мінімум 256 ГБ. Базовий iPhone 13 Pro здатний знімати лише 1080p ProRes 30 кадрів в секунду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо подивитися на ProRes-фото, які стали доступні для iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max в минулому році, знімки займають в 5-7 разів більше місця. Це обумовлено високою точністю передачі кольору і меншим стисненням, що дозволяє редагувати знімки без втрат.

З відео історія аналогічна: великий обсяг даних, колір і мінімум стиснення для подальшого редагування. Можна тільки припустити, скільки будуть важити такі ролики. У 5 разів більше? Або в 10 разів?

Звідси і обмеження на зйомку ProRes в 4K на моделях з 128-гігабайтним накопичувачем. Ви просто не зможете знімати довго, а хвилинні ролики і забите сховище – зовсім нісенітниця.

Модель на 1 ТБ – версія для відеографів, які планують знімати багато ProRes-відео в максимальній якості. Інше питання, як це передавати по AirPlay або Lightning на комп’ютер для подальшої обробки, якщо навіть колекцію фото на 20-40 ГБ передати та ще задачка. Apple, нам потрібен USB Type-C з високою швидкістю, новий AirPlay 3 або, прости господи, оновлений Lightning!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.